Unica behoort tot winnaars Energychallenge Provinciegebouw Zuid-Holland

Unica behoort tot winnaars Energychallenge Provinciegebouw Zuid-Holland


Unica Energy Solutions, OfficeVitae en Arup krijgen als winnaars* van de 'Energychallenge SmartBuilding Zuid-Hollandplein 1' de opdracht om het Provinciegebouw slimmer, comfortabeler en energiezuinig te maken. Samen winnen ze een bedrag van 160.000 euro. Daarnaast is er nog een bedrag van 40.000 euro beschikbaar voor verdere innovatie. Dat heeft de Provincie Zuid-Holland vandaag bekend gemaakt.

De Provincie Zuid-Holland zette via een Energychallenge de opdracht uit om het kantoor aan het Zuid-Hollandplein te Den Haag slimmer, comfortabeler en energiezuinig te maken. Unica Energy Solutions gaat voor het energieverbruik metingen en data verzamelen en advies uitbrengen. De andere twee winnende partijen richten zich op comfort en energieverbruik. 

Als totaalinstallateur en energiepartner komt innovatie, praktijk en techniek bij Unica Energy Solutions samen. Met slimme data wordt er een grote stap gezet in verduurzaming. Inzicht in prestaties van technische installaties worden gebruikt om tevreden gebruikers, een comfortabeler en gezond gebouw en energie-efficiëntie te bewerkstelligen. De samenwerking met de andere partijen vormt een belangrijke schakel voor de uitvoering van de opdracht. 

De opdracht start in het nieuwe jaar en duurt twee jaar. De Provincie Zuid-Holland wil dat al haar eigen gebouwen voor 2040 klimaatneutraal zijn. Deze Energychallenge vormt een stimulans voor het realiseren van dit doel.

*In afwachting van het afronden van een aantal formaliteiten spreken we hier over een voorlopige gunning.

Op de foto van links naar rechts Maurice Oost, Arnaud van Beek-van Goor, Jeannette Baljeu, Tako Werts en Christa de Vaan.