Unica benoemt Tijs Zijderveld als Directeur IT | Unica

Unica benoemt Tijs Zijderveld als Directeur IT

Unica benoemt Tijs Zijderveld als Directeur IT


Technisch dienstverlener Unica heeft Tijs Zijderveld per 8 januari benoemd tot Directeur IT. De 53-jarige Zijderveld wordt in die functie verantwoordelijk voor de verdere vernieuwing van de interne IT-activiteiten van Unica, dat met ruim 3.700 medewerkers tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland behoort. Zijderveld heeft meer dan 20 jaar ervaring in meerdere IT-directiefuncties. Hij werkte onder meer als CIO voor Intrum Justitia, Novartis OTC, Corbion en Accell en gaat nu de digitale transformatie van de Unica Groep verder vormgeven.

Afbeelding
Tijs Zijderveld

Veelzijdige internationale achtergrond
Zowel persoonlijk als zakelijk heeft Zijderveld een veelzijdige internationale achtergrond. Sinds 2019 werkte hij als CIO voor fietsenfabrikant Accell en daarvoor was hij vier jaar Vice President IT bij biologisch voedingsproducent Corbion. Deze posities in Nederland volgden na een periode waarin hij met zijn gezin ruim zeven jaar in Zwitserland woonde, waar hij verschillende IT-directiefuncties bekleedde voor Novartis OTC. Hij woonde en werkte ook geruime tijd in Londen, waar hij Group IT Director was voor Intrum Justitia. 

De internationale omgeving kenmerkt ook zijn persoonlijke achtergrond. Zijderveld werd geboren in Senegal en woonde in zijn jeugd enige tijd in de Dominicaanse Republiek. Hij groeide op in Nederland en studeerde technische bedrijfskunde in Eindhoven, waarna hij via stagebedrijf Exact in de IT-sector terecht kwam. Na zijn vertrek bij Accell in 2022 deed Zijderveld een aantal consultancyopdrachten, alvorens hij vanaf januari als Directeur IT aan de slag is bij Unica. 

Gedeelde waardes 
In zijn functie als Directeur IT gaat Zijderveld met zijn expertise de volgende groeifase van Unica ondersteunen. “Onze IT-omgeving moet de kracht van onze dienstverlening maximaal ondersteunen, zodat we met digitalisering een groeiende bijdrage leveren aan de doelen van Unica en onze klanten”, zegt Zijderveld. Met Unica sluit hij zich aan bij een organisatie die goed past bij zijn persoonlijke waardes. “Unica biedt qua omvang de mogelijkheid om uitdagende concepten te realiseren en tegelijkertijd kansen om persoonlijke impact te maken. De waardes die Unica uitstraalt vind ik heel belangrijk. Ik heb Unica leren kennen als een informeel bedrijf met korte lijnen, maar ook als respectvol en met ambitie. Die combinatie spreekt me ontzettend aan.” 

Ron van Laar, CFO van Unica, is blij met de komst van de nieuwe Directeur IT. “We zitten middenin onze digitale transformatie en met de expertise en ervaring van Tijs kunnen we verdere stappen zetten om daar meer waarde uit te halen. Digitalisering en innovatie zijn cruciale onderdelen van onze strategie, die we met ons IT-team maximaal willen ondersteunen.”