Unica genomineerd voor Techniek Inclusief Award 2024 | Unica

Unica genomineerd voor Techniek Inclusief Award 2024

Unica genomineerd voor Techniek Inclusief Award 2024


Unica maakt volgende maand kans op de ‘Techniek Inclusief Award’. Met haar diversiteitsplatform Unique is de technisch dienstverlener een van de genomineerden voor deze prijs ter bevordering van een inclusieve organisatie en divers personeelsbestand in de techniek. Techniek Nederland, Wij Techniek en SER Diversiteit in Bedrijf en de Goldschmeding Foundation belonen daarmee de beste praktijkvoorbeelden van diversiteit en inclusie binnen de sector.

Afbeelding
Techniek Inclusief Award logo

Diversiteit en inclusie verhogen de werksfeer, verbeteren de samenwerking, zorgen voor behoud van personeel en vergroten de aantrekkelijkheid van bedrijven, stellen de organisatoren van de Techniek Inclusief Award. Unica deelt de overtuiging dat diverse en inclusieve teams succesvoller zijn. Door bewust te sturen op diversiteit en inclusie, blijft Unica relevante oplossingen vinden voor nieuwe maatschappelijke uitdagingen en kansen. Met het diversiteitsplatform Unique heeft Unica daarom een platform gecreëerd dat een netwerkfunctie heeft, een mentorprogramma voor vrouwen bevat en exclusieve workshops en trainingen aanbiedt.

Het platform is een van de genomineerde initiatieven voor de Techniek Inclusief Award, die in twee categorieën wordt uitgereikt. Unica is genomineerd in de categorie grootbedrijf, samen met Breman Installatiegroep en Hollander Techniek. Niyata Energy, Nijhof Groep en Preworxs maken kans op de prijs in de categorie MKB. De bekendmaking van de winnaars vindt plaats tijdens de VSK beurs op woensdag 7 februari 2024.

In een video van Techniek Nederland op Facebook vertelt Sanneke Sarels van Rijn, directeur HR, hoe het personeelsbestand van Unica een volwaardige afspiegeling van de maatschappij wordt dankzij het platform Unique. Bekijk deze video hier.