Unica maakt slimme beveiliging toegankelijk voor middensegment bedrijfsleven en overheid | Unica

Unica maakt slimme beveiliging toegankelijk voor middensegment bedrijfsleven en overheid

Unica maakt slimme beveiliging toegankelijk voor middensegment bedrijfsleven en overheid


Unica richt zich met het nieuw opgezette bedrijf Unica Smart Security specifiek op het middensegment van het bedrijfsleven en overheid. Het bedrijf legt zich toe op slimme securityoplossingen voor fysieke omgevingen in dit deel van de markt. Door de landelijke serviceorganisatie te combineren met cloudoplossingen kan Unica Smart Security de behoefte aan snelle, slimme beveiligingsoplossingen in dit segment invullen. Voor die invulling kan het bedrijf ook gebruikmaken van de kennis binnen het cluster Unica Access & Security, waarin marktleider Nsecure een leidende positie heeft in de high-end securitymarkt. 

Groot potentieel in middensegment 

De focus van Unica Smart Security ligt op bedrijven en instellingen in het middensegment, die opereren in sectoren zoals industrie, onderwijs, zorg, overheid, vastgoed, en zakelijke dienstverlening. “Organisaties in dit segment hebben vrijwel allemaal te maken met toenemende eisen en behoeften op het gebied van security, zoals inbraakpreventie, cameraobservatie en toegangscontrole. Wij maken hoogwaardige technologie en oplossingen toegankelijk en betaalbaar voor deze doelgroep”, zegt Alexander Boer, bedrijfsleider Unica Smart Security. 

Slimme beveiligingsoplossingen

Unica Smart Security ontzorgt klanten door een totaaloplossing aan te bieden. De flexibiliteit van cloudoplossingen in het securitydomein wordt daarbij gecombineerd met een landelijke serviceorganisatie die beheer en onderhoud van de hardware verzorgt. Om dat te realiseren wordt nauw samengewerkt met Unica Building Services: “De bundeling van de krachten binnen de Unica organisatie maakt onze aanpak en dienstverlening onderscheidend”, zegt Hans van Wijhe, operationeel directeur van Unica Building Services. “Klanten hebben maar één contractpartij, want de slimme security dienstverlening kan integraal onderdeel worden van het beheer- en onderhoudscontract dat Unica met zijn landelijke serviceorganisatie biedt.” Op operationeel en strategisch niveau is Unica daarmee een one-stop-shop voor alle gebouwgebonden installaties.

De dienstverlening van Unica Smart Security concentreert zich op inbraak- en toegangscontrole, camerasystemen en intercom. Het bedrijf realiseert slimme beveiligingsoplossingen, voegt technieken samen maar geeft ook advies en biedt certificeringen. Met remote dienstverlening kunnen klantsystemen bovendien voor een groot deel op afstand bediend worden. Hierdoor is Unica Smart Security in staat om de geleverde systemen 24/7 te monitoren door middel van securitymanagementoplossingen. De klant kan hierdoor continu op de hoogte worden gesteld of de systemen doen waarvoor ze zijn aangeschaft, in plaats van een eenmalige onderhoudscheck per jaar. De camerasystemen, inbraaksignaleringssystemen, toegangscontrolesystemen en intercomvoorzieningen kunnen uiteraard ook als losse dienst worden geleverd, geïmplementeerd en onderhouden. 

Bredere positionering Unica Access & Security 

Unica Smart Security is een verbreding van het cluster Unica Access & Security, gespecialiseerd in het beantwoorden en oplossen van toegangs- en beveiligingsvraagstukken. Tot dit cluster behoren ook Unica Special Security Projects, dat projecten en het beheer en onderhoud van beveiligingsinstallaties op locaties met het hoogste veiligheidsniveau verzorgt, en het onder eigen naam opererende Nsecure. Als marktleider op het gebied van toegang en identity management in high-end security omgevingen ondersteunt Nsecure klanten in complexe beveiligingsvraagstukken. 

Alexander Boer: “De meer dan 25 jaar ervaring van Nsecure in complexe omgevingen en uiteenlopende branches komt natuurlijk goed van pas om de juiste proposities samen te stellen. Het aanbieden van deze diensten vanuit de landelijke serviceorganisatie zorgt voor kruisbestuiving en resulteert in een integrale oplossing voor toegang en veiligheid.” Door slimme koppelingen met gebouwgebonden installaties zijn naast integrale securitydiensten ook andere toepassingen denkbaar, zoals energiemonitoring, gebouwautomatisering en systeemintegratie.

Taal van de regio

Unica Smart Security start met decentrale teams vanuit de Unica-vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Geleen, Oosterhout en Zwolle. Er komt een aparte securityafdeling binnen deze regionale vestigingen. Het centrale Unica Smart Security team is gevestigd bij zusterbedrijf Nsecure in Barendrecht, van waaruit ook de remote dienstverlening plaatsvindt.