Unica neemt Dotwood over en versterkt ICT-positionering

Unica neemt Dotwood over en versterkt ICT-positionering


Unica maakt vandaag de overname bekend van Dotwood, specialist in oplossingen op het gebied van Microsoft Dynamics. De overname van Dotwood betekent een versterking van de activiteiten op het gebied van ICT, een terrein waarop Unica met zijn bedrijf Unica Schutte ICT actief is. Met Dotwood versterkt Unica de ICT-expertise met kennis op het gebied van Microsoft Dynamics, een suite van softwareoplossingen voor Customer Relationship Management (CRM), Enterprise Resource Management (ERP) en Field Services.

Met de oplossingen van Dotwood verwacht Unica nog beter in te kunnen spelen op de toenemende behoefte voor het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen van zijn klanten. Microsoft Dynamics biedt krachtige toepassingen waarmee organisaties hun klantrelatiebeheer en planning kunnen verbeteren. Doordat Microsoft Dynamics gekoppeld kan worden aan steeds meer operationele systemen is geïntegreerde optimalisatie en analyse van bedrijfsprocessen mogelijk. 

Unica ICT Solutions

De activiteiten van Dotwood worden ondergebracht binnen Unica Schutte ICT, de gespecialiseerde ICT-dienstverlener van Unica die al ruim 25 jaar infrastructurele ICT-diensten aanbiedt. Die diensten worden nog steeds gevoerd, maar begin vorig jaar werd het portfolio uitgebreid met diensten op het gebied van CRM, business intelligence en training & adoptie. Met de diensten van Dotwood wordt de focus nog verder verbreed van techniek en beheer naar functionele ICT-toepassingen. De overname van Dotwood is voor Unica Schutte ICT een logisch moment om een naamswijziging door te voeren naar Unica ICT Solutions, een naam die naadloos past in het netwerk van andere Unica-bedrijven. De naamswijziging wordt in januari van kracht.
 

Waardevolle aanvulling

Volgens Unica-CEO John Quist zorgt de acquisitie van Dotwood voor aanvullende kennis die niet alleen in het ICT-domein inzetbaar is. “Dotwood levert onder meer specifieke CRM-toepassingen voor de vastgoedsector en productiesector, segmenten waarin Unica traditioneel goed vertegenwoordigd is. De segmentkennis en technische expertise vormen een waardevolle aanvulling op elkaar.”

Directeur Gerard Tijink van Unica Schutte ICT is erg verheugd met de acquisitie van Dotwood. “Onze klanten vragen steeds meer functionele ondersteuning, naast de technische expertise en beheerdiensten die wij hen bieden. Sinds vorig jaar vullen we dat vanuit een team van eigen consultants in, maar de vraag blijft stijgen. Met het team van Dotwood versnellen we de ondersteuning aan onze klanten en krijgen we waardevolle Dynamics-kennis in huis waar ons hele team van kan profiteren.”

Voor Dotwood betekent de overname dat het toegang krijgt tot een uitgebreid netwerk van klanten. Manuel Stiphout, Managing Director van Dotwood: “Het is een prachtige uitdaging om onze specifieke branchekennis in te zetten voor toonaangevende partijen in de vastgoed- en productiesector. Ik ben er van overtuigd dat we met onze diensten een bijdrage kunnen leveren aan de integrale oplossingen en de verdere groei van de functionele ICT-activiteiten die Unica aan zijn klanten wil bieden.”
 

Naamsverandering

De ICT-activiteiten van Unica worden vanaf medio januari verzorgt onder de naam Unica ICT Solutions, in plaats van Unica Schutte ICT. Gerard Tijink licht de naamsverandering toe: “Het verder verbreden van onze positionering is een logisch moment om ook onze naam aan te passen. Unica ICT Solutions vertelt beter wat we doen en past goed bij het netwerk van Unica-bedrijven, waarmee we steeds nauwer samenwerken om onderscheidende integrale proposities te ontwikkelen.” Een van de eerste plekken waar de nieuwe bedrijfsnaam van Unica ICT Solutions zichtbaar wordt, is het nieuwe kantoor dat in november is geopend in Deventer. “Dankzij onze forse groei in de afgelopen jaren is uitbreiding noodzakelijk. De locatie in Deventer wordt het derde kantoor van Unica ICT Solutions, naast de kantoren in Lemelerveld en Eindhoven (Son) waar de voorgangers van onze organisatie hun oorsprong kennen”, besluit Tijink.

Contractondertekening Unica en Dotwood
Contractondertekening met v.l.n.r. Peter Fijn (notaris), Gerard Tijink (Unica Schutte ICT), Michel Prinsen (Dotwood) en Manuel Stiphout (Dotwood)