Unica neemt Hellemans Consultancy over

Unica neemt Hellemans Consultancy over

Unica, de grootste zelfstandige technisch dienstverlener van ons land, neemt energieconsultancybedrijf Hellemans Consultancy over. De overname past in de strategie van Unica om haar dienstverlening uit te breiden op het gebied van energiemanagement en het intelligenter maken van gebouwen. Hellemans Consultancy, het grootste adviesbureau op het gebied van energie-inkoop en energiemanagement in Nederland, zal onder haar eigen naam actief blijven. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de inkoop van ca. 10% van het totale zakelijke volume in de energiemarkt in ons land. Unica neemt een substantieel belang in Hellemans Consultancy en verwerft binnen enkele jaren alle aandelen.

Sinds de oprichting in 1997 richt Hellemans Consultancy zich op activiteiten rond energievraagstukken in de zakelijke markt: het inkopen van energie, advisering over inkoopstrategieën, risico-analyses, administratieve ondersteuning, energiemonitoring, het uitvoeren van energiebesparingsplannen en haalbaarheidsonderzoeken en de advisering over vergroening en duurzame oplossingen. Hellemans Consultancy werkt voor een grote variëteit aan organisaties: het MKB, inkoopcombinaties, zorginstellingen, scholen, (semi)overheidsdiensten, industriële bedrijven en grote concerns met vestigingen in binnen- en buitenland. In totaal betreft het vele duizenden bedrijven en organisaties. Hellemans Consultancy heeft 32 werknemers en is gevestigd in Den Dolder.

De overname past in het beleid van Unica om zich te richten op een bredere dienstverlening op het gebied van energiemanagement en ICT. John Quist, CEO van Unica licht toe: “Hellemans Consultancy staat voor deskundigheid en betrouwbaarheid en biedt haar klanten een groot scala aan activiteiten op het gebied van energie in de zakelijke markt. De overname geeft Unica de kans zich breder en uitgebreider te richten op energievraagstukken in de zakelijke markt en is een waardevolle aanvulling op de positie die we als geïntegreerde technisch dienstverlener in deze markt hebben. Energiemanagement wordt steeds belangrijker voor onze klanten en met deze overname kunnen we die klanten nog beter van dienst zijn.”

Arjen Leenhouts, directeur van Hellemans Consultancy, geeft als toelichting: “Met de overname door Unica zijn we in staat een nieuwe impuls te geven aan onze groei. Unica staat zeer goed bekend in de wereld van innovatieve en energiezuinige installaties, onder andere met Unica Ecopower dat zich richt op duurzame energie-opwekking. We zijn ervan overtuigd dat we onze marktpositie hierdoor kunnen versterken en kunnen profiteren van de sterke positie van Unica in de markt voor technische dienstverlening.”

V.l.n.r. Boven: Jürgen van den Elshout, Paul Eijkman en Arjen Leenhouts van Hellemans Consultancy. Onder: Bert Moser en John Quist van Unica

Over Hellemans Consultancy

Hellemans Consultancy is sinds 1997 actief op de energiemarkt en gespecialiseerd in het begeleiden en adviseren bij de inkoop van energie, energiebesparing en duurzaamheidsvraagstukken. Hellemans Consultancy beschikt over een zeer gevarieerde klantenkring: van MKB, (semi-)overheidsinstellingen tot grote industriële concerns. Hellemans Consultancy is ook internationaal actief en gevestigd in België en Duitsland.

Over Unica

Unica is met 14 vestigingen, 9 gespecialiseerde bedrijven 3 regionale projectenbedrijven en 1700 medewerkers de grootste zelfstandige technisch dienstverlener van Nederland. Unica ontzorgt haar opdrachtgevers met duurzame, technologische oplossingen voor comfort, veiligheid en communicatie.