Unica neemt Zeeuws installatiebedrijf Synto over | Unica

Unica neemt Zeeuws installatiebedrijf Synto over

Unica neemt Zeeuws installatiebedrijf Synto over


Technisch dienstverlener Unica heeft zijn organisatie uitgebreid door de acquisitie van het Zeeuwse installatiebedrijf Synto. Met de overname van Synto, gespecialiseerd in projectrealisatie, technisch beheer en onderhoud van gebouwgebonden installaties, krijgt Unica een vestiging in Zeeland. De activiteiten van Synto sluiten naadloos aan op die van Unica Building Services. Tevens heeft Synto andere specialisaties van het Unica-netwerk in huis, zoals brandbeveiliging en security. Synto is sinds 35 jaar actief en is met meer dan 50 medewerkers een van de grotere en toonaangevende installatiebedrijven in de provincie Zeeland. Met de overname breidt Unica haar netwerk op het terrein van beheer en onderhoud uit tot 15 vestigingen in ons land. 

Versterking regionale aanwezigheid

Door de overname krijgt Unica een sterke uitvalsbasis in de provincie Zeeland en stelt het Unica in staat om klanten in deze provincie beter te bedienen. Op haar beurt ziet Synto de aansluiting bij Unica als een belangrijke stap om de groei te versnellen. Het bestaande managementteam blijft verbonden aan Synto, dat net als de andere locaties van Unica Building Services als autonome vestiging actief blijft en zo zijn ondernemerschap behoudt.

John Quist, CEO van Unica: ‘Synto past qua dienstverlening en cultuur perfect bij ons bedrijf. Er zit veel ondernemerschap in het bedrijf en wij denken door de sterke positie van Synto aanzienlijk te kunnen groeien in Zeeland. Wij denken dat Unica het bedrijf veel extra’s kan bieden. Het is onze zesde overname in de laatste drie jaar, maar de eerste in lange tijd die gericht is op een dichter netwerk van vestigingen. Wij oriënteren ons ook op andere regio’s om de regionale aanwezigheid van Unica uit te breiden. De versterking van onze andere bedrijvenclusters blijft echter ook een belangrijk speerpunt voor nieuwe overnames.’

Synto: sterke regionale naamsbekendheid en reputatie

Synto heeft een sterke regionale naamsbekendheid en reputatie en blijft om de herkenbaarheid in de markt te behouden onder eigen naam opereren vanuit het kantoor in Goes.

‘Als onderdeel van Unica kan Synto samenwerken met andere vestigingen en gespecialiseerde bedrijven, wat de realisatie van grote(re) projecten eenvoudiger maakt’, aldus Marco Verbeek, algemeen directeur van Synto. ‘Wij kunnen onze klanten een breder dienstenpakket bieden en tevens profiteren van kostenefficiency en schaalvergroting, maar kunnen als autonome vestiging ook de Zeeuwse markt op een herkenbare manier blijven bedienen. Dit helpt ons in onze ambitie om een sterkere en bredere positie te realiseren en de volgende stap maken als toonaangevend regionaal installatieconcern.’

Synto_overname
V.l.n.r. Bert Moser (CFO Unica), Marco Verbeek (Directeur Synto) en John Quist (CEO Unica)