Unica ondersteunt aanstormend muzikaal talent JeugdOrkest Nederland

Unica ondersteunt aanstormend muzikaal talent JeugdOrkest Nederland

Technisch dienstverlener Unica is de komende 3 jaar hoofdsponsor van het JeugdOrkest Nederland (JON). In het orkest spelen ongeveer 85 getalenteerde jongeren afkomstig uit het hele land. Sinds de oprichting in 1959 is het JON voor Nederland een belangrijke leerschool voor orkestspel. Het JON is voor veel leden een stimulans om voor een toekomst als beroepsmusicus te kiezen. Voor Unica is de sponsoring een eervolle taak.

Unica draagt graag haar steentje bij aan het ontwikkelen van de jonge talentvolle musici in het JeugdOrkest Nederland. Het orkest heeft belangrijke eigenschappen die ook van toepassing op Unica zijn: samenwerking, de top willen bereiken, klanten blij maken en het stimuleren van talent. Net als het JON vindt het bedrijf het stimuleren van talent en ambitie belangrijk. De technisch dienstverlener investeert zelf ook nadrukkelijk in jonge aanstormende talenten en heeft een uitgebreid trainee programma opgezet. Trainees bij Unica zijn niet alleen maar technische geschoold zoals men zou verwachten van een technisch bedrijf. Ook ambitieuze talenten in andere vakgebieden zoals ICT, marketing & sales en procesmanagement beginnen hun carrière bij Unica.

V.l.n.r. Monique de Vries (Voorzitter JON), John Quist (CEO Unica) en Katja Neurink (Zakelijk Leider JON) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

JeugdOrkest Nederland

Het JeugdOrkest Nederland bestaat uit getalenteerde jongeren afkomstig uit heel Nederland. Ze staan bekend om de passie en enthousiasme waarmee ze spelen. Met fris en uitstekend orkestspel geven de jongeren elk concert weer een prikkelend betoog voor de klassieke muziek, waaronder ook de hedendaagse orkestmuziek. Vanaf de oprichting in 1959 door dirigent Ru Sevenhuysen staat bij het JON het samen muziek maken op een hoog niveau voorop. Voor orkestleden die beroepsmusicus willen worden, maar ook voor degenen die een andere stap ambiëren, is het JON een fantastisch orkest om in te spelen.