Unica partner voor realisatie The View of Rotterdam

Unica partner voor realisatie The View of Rotterdam


The View of Rotterdam heeft Unica officieel de opdracht gegund voor het installatiewerk ten behoeve van de nieuwbouw van het luxe complex Bay House - The View in het Rotterdam Rijnhaven-district. De partijen hebben daartoe in december een aannemingsovereenkomst opgesteld. De nieuwbouw van het fraaie complex is al van start gegaan en zal naar verwachting begin 2023 opgeleverd worden.

Het complex dat de naam Bay House draagt, krijgt 88 luxe koopappartementen, 22 huurappartementen, winkels en horeca. Een MGallery Hotel is ook onderdeel van het project en bestaat na oplevering uit circa 200 kamers, een restaurant en rooftopbar met terras. Het complex en hotel worden gebouwd op een 2-laagse ondergrondse parkeergarage, waarin naast parkeerruimte voor bewoners van het complex ook openbare parkeerplaatsen komen. 

Samen met opdrachtgever The View of Rotterdam heeft Unica Building Projects de plannen voor het project in de Rotterdamse wijk Katendrecht op technisch gebied concreet gemaakt. Al tijdens de ontwerpfase kon Unica met zijn kennis en expertise meerwaarde leveren aan de opdrachtgever. “Wij zijn natuurlijk bijzonder trots dat we geselecteerd zijn als partner voor zo’n toonaangevend project”, zegt John Voogt, regiodirecteur van Unica Building Projects. “Wij zien het als een uitdaging om de ambities van de opdrachtgever waar te maken, door middel van samenwerking, innovatie en procesoptimalisatie. Door ontwerp en realisatie te combineren, creëren we op duurzame wijze een comfortabele en toekomstbestendige woon- en recreatie-omgeving.” 

Onder regie van Unica Building Projects zullen meerdere disciplines uit het Unica netwerk van bedrijven worden ingezet voor The View. Naast de diepgaande kennis van installatietechniek wordt ook de expertise op het gebied van brandbeveiliging ingezet bij de realisatie.

Impressie van het toekomstige hotel- en appartementencomplex aan de Rijnhaven in Rotterdam (foto's: Joke Vos Architecten)