Unica verzorgt installaties in twee woontorens Boompjes Rotterdam

Unica verzorgt installaties in twee woontorens Boompjes Rotterdam


In opdracht van Cordeel Nederland start Unica Building Projects met de realisatie van de installaties in twee woontorens aan de Boompjes in Rotterdam. De woontorens van respectievelijk 70 en 100 meter hoog omvatten 342 vrije huurwoningen, waaronder co-living en starterswoningen. De aanstaande bewoners krijgen de beschikking over een innovatieve mobiliteitsoplossing en op de onderste verdieping van de torens komen commerciële voorzieningen.

Nieuwe woontorens aan de Boompjes in Rotterdam (foto: Cordeel)


De eigentijdse woontorens – naar een ontwerp van architectenbureau Team V – liggen prominent aan de Maas. Op deze locatie wordt een leegstaand verouderd kantoorgebouw (ca. 11.000 m2) omgezet naar een hoogwaardig en duurzaam woonmilieu (ca. 44.000 m2). De huurappartementen worden bereikbaar voor een brede groep huurders en gaan onderdak bieden aan zowel starters als bewoners met een langere wooncarrière. 

Er is ook ruimte voor co-living; appartementen waar iedere bewoner een eigen ruime (slaap)kamer met badkamer heeft en de overige voorzieningen deelt. Het uitgangspunt ‘delen’ geldt tevens voor mobiliteit, want in de garage komt een mobiliteitshub voor een deelvloot van e-auto’s en e-bikes. Die wordt uiteraard ondersteund door een community-app waarmee de voorzieningen gereserveerd kunnen worden.

De afgelopen jaren is in teamverband intensief samengewerkt om de herontwikkeling van het kantoorgebouw tot twee woontorens tot stand te brengen. De start van de sloopwerkzaamheden is in februari 2020 al van start gegaan. Mede op basis van langjarige en goede relaties tussen de betrokken bouw- en installatiepartners wordt vanaf eind 2020 een nieuwe fase naar hoogwaardige woonontwikkeling ingegaan.

De woontorens krijgen uitzicht op de skyline van Rotterdam (foto: Cordeel)