Virtuele Welloop brengt recordbedrag op voor Unica Foundation

Virtuele Welloop brengt recordbedrag op voor Unica Foundation


Ondanks de corona-beperkingen heeft de Welloop, het jaarlijkse hardloopevenement van de Unica Foundation, een recordbedrag opgeleverd. Vorige week werd bekend dat de speciale ‘virtuele editie’ van 2020 maar liefst € 43.955,- heeft opgebracht. Het bedrag is bestemd voor de technische projecten die de Unica Foundation samen met lokale partners uitvoert in Nepal.

Door de corona-beperkingen had de Welloop dit jaar een ander karakter. Het was niet mogelijk om het evenement zoals gebruikelijk te organiseren rondom het hoofdkantoor van Unica aan De Wel in Hoevelaken, maar door improvisatie kwam het organisatiecomité tot een uitstekend alternatief. Deelnemers konden vanuit huis meedoen aan een ‘virtuele editie’ van de Welloop. Tientallen sportievelingen en ambassadeurs gaven gehoor aan de oproep en schreven zich in voor de Welloop 2020.

Andere sportprestaties
Met de virtuele opzet van de Welloop was er ook ruimte voor een alternatieve sportieve invulling. Waar het normaliter draait om zoveel mogelijk rondjes hardlopen in een uur, konden deelnemers dit jaar ook andere sportieve prestaties neerzetten. Zo stapten verschillende deelnemers op de racefiets en werden er wandeltochten afgelegd voor de Unica Foundation. Deelnemers kregen bovendien de hele week de tijd om hun sportprestatie neer te zetten, en konden dus zelf het moment bepalen om in actie te komen voor de Unica Foundation.

Recordopbrengst
Om toch een beetje een gezamenlijk gevoel te creëren werd donderdag 10 september – de datum waarop de fysieke Welloop plaats had moeten vinden – een gezamenlijke virtuele startceremonie georganiseerd. Een week later kwamen alle deelnemers en ambassadeurs van de Unica Foundation weer virtueel bij elkaar voor de prijsuitreiking en bekendmaking van de eindopbrengst. 

Een aantal deelnemers mocht een leuke prijs in ontvangst nemen, beschikbaar gesteld door respectievelijk Rogelli, Fletchers Hotels en Wensink Automotive. Het hoogtepunt was uiteraard de bekendmaking van de eindopbrengst, die met maar liefst € 43.955,- wederom hoger was dan vorig jaar. Ramesh Paudyal, de lokale projectvertegenwoordiger van de Unica Foundation in Nepal, werd in een video verrast met de prachtige donatie. Hij benadrukte dat het bedrag goed besteed wordt en de gemeenschappen in Nepal de Unica Foundation zeer dankbaar zijn voor de inzet.

2021
Het resultaat van de Welloop was naast de donaties aan deelnemers ook te danken aan de bijdrage van diverse vaste sponsoren van de Unica Foundation. DVE Project Support, Grundfoss, Afpro Filters, Rexcom, Inteco, Bosch Thermotechniek, River luchtbehandeling, Solid Air, Rensa, Wensink en Sig Air Handling zijn al meerdere jaren als begunstigers aangesloten bij de Unica Foundation. In 2021 verwacht de organisatie de Welloop weer gewoon in Hoevelaken te kunnen organiseren. De editie van dat jaar is naar voren gehaald en staat nu op donderdag 20 mei 2021 op de agenda.

 

Over de Unica Foundation
Stichting Unica Foundation werd in 2007 opgericht door Unica, een van de grootste allround technisch dienstverlener van Nederland en trendsetter in duurzame innovaties. De Unica Foundation steunt hulpprojecten in ontwikkelingslanden door haar kennis en kunde op het gebied van (duurzame) techniek op een structurele en duurzame wijze te delen met de lokale bevolking.

Met de oprichting van de stichting maakt Unica duidelijk dat de maatschappelijke betrokkenheid verder gaat dan de eigen directe omgeving waarin Unica acteert. De Unica Foundation is dan ook het meest aansprekende voorbeeld van wijze waarop Unica invulling geeft aan Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Meer informatie vindt u op www.unicafoundation.nl.

De Unica Foundation steunt hulpprojecten in ontwikkelingslanden door haar kennis en kunde op het gebied van (duurzame) techniek op een structurele en duurzame wijze te delen met de lokale bevolking.