Vitens gaat samenwerken met Regel Partners aan toekomstbestendige beveiliging

Vitens gaat samenwerken met Regel Partners aan toekomstbestendige beveiliging

Om de continue levering en de kwaliteit van het drinkwater zeker te stellen optimaliseert Vitens de komende 5 jaar de security systemen én de bouwkundige beveiliging van de Vitens locaties in vijf provincies. Dat doet Vitens in samenwerking met het onafhankelijke Unica-bedrijf Regel Partners. Vitens gaat één centraal Security Management Systeem (SMS) implementeren en de security systemen van de locaties in de 5 provincies hierop aansluiten en visualiseren. 

De implementatie volgt een gefaseerde aanpak. Eerst wordt het centrale security Management Systeem (SMS) geïmplementeerd. Vervolgens wordt de onderliggende hardware per provincie aanbesteed en geïmplementeerd. De locaties binnen de betreffende provincie worden stuk voor stuk omgebouwd en gekoppeld aan het SMS. Op deze manier worden tot en met 2023 achtereenvolgens de locaties in Friesland, Gelderland, Overijssel, Utrecht en Flevoland omgebouwd. Het centrale Security Management Systeem geeft Vitens de mogelijkheid de security systemen op de locaties te bedienen en beheren. Daarbij wordt gestreefd naar een eenduidige en uniforme presentatie en bediening van alle security systemen.

Het onafhankelijke Unica-bedrijf Regel Partners is bijzonder trots dat zij samen met haar partners (Nedap, Advancis, Milestone en Zenitel) dit mooie project gaat realiseren en kijkt dan ook uit naar de samenwerking met Vitens. Als system-integrator heeft Regel Partners de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het realiseren van soortgelijke projecten. Regel Partners heeft zich daarbij weten te onderscheiden met goed passende en  vooruitstrevende geïntegreerde oplossingen ten behoeve van de prestatieverbetering van haar klanten.

Het contract dat is getekend, is een belangrijke stap op weg naar het nieuwe, centrale beveiligingssysteem. 
Regel Partners gaat Vitens ondersteunen bij:

  • De implementatie van het nieuwe SMS binnen Vitens
  • Het beheer/onderhoud van het nieuwe SMS 
  • Het koppelen van de onderliggende hardware aan het SMS  
  • Training verzorgen voor Vitens medewerkers die met het nieuwe systeem gaan werken
Contractondertekening Vitens en Regel Partners
Vitens en Regel Partners ondertekenden eerder deze maand het contract