Voor derde jaar op rij World-Class Workplace keurmerk voor Unica | Unica

Voor derde jaar op rij World-Class Workplace keurmerk voor Unica

Voor derde jaar op rij World-Class Workplace keurmerk voor Unica

Unica mag zich voor het derde jaar op rij ‘World-Class Workplace’ noemen. Dit is het grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap dat door onderzoeksbureau Effectory wordt toegekend aan bedrijven waarvan de medewerkers een bovengemiddelde beoordeling geven. Na de erkenning voor het werkgeverschap van Unica in 2020 en 2021, blijkt uit de resultaten van het laatste medewerkersonderzoek dat Unica ook in 2022 tot de toppresteerders behoort.

Als eerste aanspreekpunt voor klanten zijn bevlogen en betrokken medewerkers het visitekaartje voor Unica. De uitkomsten van het jaarlijkse medewerkersonderzoek zijn dan ook een belangrijke maatstaf hoe toegewijd medewerkers zijn aan onze bedrijven. Er wordt in het onderzoek gevraagd naar een algemeen beeld over Unica als werkgever, maar ook naar specifieke thema's zoals betrokkenheid en leiderschap. 

Workclass Workplace 2022

Hogere betrokkenheid en aanbeveling
Ruim 70% van alle medewerkers nam afgelopen jaar deel aan het onderzoek. Uit de resultaten blijkt vooral dat zij een hoge betrokkenheid ervaren: maar liefst 84% voelt zich verbonden bij het bedrijf uit het Unica-netwerk waar ze werken. Verder steeg ook de aanbevelingsscore, wat inhoudt dat veel medewerkers hun familie, vrienden en bekenden Unica ook aanraden als potentiële werkgever. Unica is trots op beide scores, juist omdat de stijging daarvan plaatsvond in een periode waarin door het coronavirus minder intensief contact met elkaar mogelijk was.

Natuurlijk zijn er ook punten van verbetering aangedragen, die gericht worden opgevolgd in de betreffende organisatieonderdelen. De erkenning van de resultaten in de vorm van het World-Class Workplace 2022 keurmerk ziet Unica dan ook als een stimulans om te blijven investeren in de betrokkenheid van medewerkers bij het bedrijf.