Welloop brengt recordbedrag op voor Unica Foundation: € 65.000,-

Welloop brengt recordbedrag op voor Unica Foundation: € 65.000,-


De Welloop, de jaarlijkse sponsorloop voor de Unica Foundation, heeft een recordbedrag opgebracht voor de stichting. Voorzitter Daan van Vliet mocht donderdag een cheque van maar liefst € 65.713,- in ontvangst nemen tijdens de virtuele slotceremonie van de sponsorloop in Hoevelaken. Meer dan 125 deelnemers deden mee aan de sponsorloop en leverden een bijdrage aan de recordopbrengst, die wordt ingezet voor technische hulpprojecten in Nepal.

De Welloop, vernoemd naar de straat in Hoevelaken waar initiatiefnemer Unica is gevestigd, is normaal gesproken een hardloopwedstrijd waarin deelnemers in een uur zoveel mogelijk rondjes van 900 meter lopen. Vanwege corona werd het evenement voor het tweede jaar op rij in aangepaste vorm georganiseerd en zetten de deelnemers vanuit huis een sportieve prestaties neer. Daarmee was de Welloop wel toegankelijker dan ooit: iedereen kon immers zelf bepalen wanneer én met welke sportieve prestatie zij geld inzamelden onder familie, vrienden, collega’s en relaties. Er vielen dan ook talrijke sportprestaties te noteren, variërend van wielrennen, mountainbike, skeeleren en hardlopen tot een kanotocht om geld op de halen voor de Unica Foundation.

Recordbedrag
Donderdagmiddag vond er een virtuele afsluiting plaats met alle deelnemers en werd de eindopbrengst bekend. Die overtrof met maar liefst € 65.713,- alle verwachtingen. Voorzitter Daan van Vliet nam dankbaar de bijbehorende cheque in ontvangst namens de stichting. “Dit is een fantastische opbrengst voor een land dat hulp nu misschien wel harder nodig heeft dan ooit”, reageerde Daan. Nepal is een van de zwaarst getroffen landen van de laatste golf van de coronapandemie. “Hoewel de Unica Foundation zich vooral op technische hulpprojecten richt, proberen we onze contacten en middelen nu ook in te zetten om bijvoorbeeld meer beademingsapparaten in Nepal te krijgen”, verduidelijkte Daan. In het bijzonder is de opbrengst van de Welloop 2021 bedoeld voor het recente gestarte project TREATS, dat meer dan 3.000 kwetsbare kinderen de noodzakelijke voorzieningen biedt om naar school te kunnen gaan.