Wensink en Unica sluiten onderhoudscontract voor de toekomst

Wensink en Unica sluiten onderhoudscontract voor de toekomst


Wensink Automotive en Unica Building Services Zwolle kiezen voor een nieuwe koers. De bedrijven hebben de samenwerking voor technisch onderhoud en beheer onlangs verlengd en gaan de invulling uitbreiden. Lag het accent voorheen op preventief onderhoud, in de toekomst is Unica verantwoordelijk voor het planmatig onderhoud van 14 Wensink-filialen volgens meerjarenonderhoudsplannen (MJOP’s). 

Visie
“Het karakter van de samenwerking verandert”, vertelt Frank Budde, facilitair medewerker bij Wensink. “Onze visie op onderhoud van installaties heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld. De focus ligt niet alleen op onderhoud bij schade of vervanging. We willen meer in de toekomst kijken en met een meerjarenplan werken, zodat we het onderhoud beter kunnen voorspellen en daarop kunnen anticiperen. Hoe staan onze gebouwen er over tien jaar voor? Met welke wet- en regelgeving moeten we rekening houden? Welke vervangingen en bijbehorende kosten kunnen we verwachten?”

“Dat vraagt van Unica een actievere rol”, reageert Gert Ruiter, manager commercie bij Unica Building Services Zwolle. “Zoals actief meedenken in energiebesparende maatregelen en duurzame oplossingen. We gaan van een ad-hoc benadering naar een integrale benadering van onderhoud, zoals we dat ook bij veel andere klanten al toepassen.”

Eén aanspreekpunt
Wensink Automotive is met 48 vestigingen in Noordoost-Nederland, ruim 1.300 medewerkers en een breed merkenpalet een van de grootste mobiliteitsaanbieders van Nederland. Wensink legt zich niet enkel toe op verkoop en onderhoud van personenwagens, bedrijfswagens en trucks, maar biedt ook schadeherstel, verzekeringen, financieringsvormen en andere totaaldiensten aan. 

Frank Budde: “Net als Wensink biedt Unica zijn klanten een breed en integraal dienstenpakket; daarin lijken we erg op elkaar. In de samenwerking zijn voor ons de korte lijnen en het werken met één aanspreekpunt binnen Unica erg belangrijk.” Of het nu gaat om een storing, een aanvraag voor het vervangen van een installatie of een grootschalige verbouwing; voor Wensink is er één ingang bij Unica. “Met Unica Building Services kiezen we voor een partner die betrokken is en eigenaarschap toont. Wensink wil vernieuwen en op een duurzame manier ondernemen, daar hoort de juiste professionele onderhoudspartner voor de toekomst bij.”

Wensink en Unica
Frank Budde (Wensink, links) en Gert Ruiter (Unica, rechts) bezegelen de verlenging van de samenwerking