Unica installeert duurzame Smart LED-verlichting bij Booking.com | Unica

Unica installeert duurzame Smart LED-verlichting bij Booking.com

Unica installeert duurzame Smart LED-verlichting bij Booking.com

De medewerkers van Unica komen op de meest uiteenlopende en bijzondere locaties. Zo hebben de technici van Unica Networks & Services in de afgelopen maanden hard gewerkt in hartje Amsterdam aan het Rembrandtplein. Booking.com heeft dit pand, gelegen tegenover haar eigen hoofdkantoor in het verzamelgebouw The Bank, gerenoveerd en onlangs in gebruik genomen. Unica installeerde onder andere zeer innovatieve Smart LED-verlichting. Smart LED is een intelligent lichtsysteem dat werkt via netwerkbekabeling in plaats van de traditionele 230 Volt-aansluiting. Deze verlichting is daardoor veel energiezuiniger en duurzamer is dan traditionele (LED) verlichting. Bijkomend voordeel is bovendien dat door de aanwezigheid van sensoren in de armaturen, de verlichting nuttige informatie oplevert over het gebruik van de ruimtes.

Energiebesparing
Voor de verlichting koos Booking.com voor Smart LED, vanwege de innovatieve uitstraling en hoge energiebesparing. Met Smart LED is gemiddeld 50 tot 70 procent energiebesparing te realiseren t.o.v. traditionele systemen. Elke lamp kan afzonderlijk worden ingeregeld. Medewerkers kunnen met hun smartphone of via internet de lichtsterkte op hun persoonlijke behoefte afstemmen. Verder levert Smart LED door de sensoren veel extra informatie op, waarmee bijvoorbeeld de beveiliging, verwarming, ventilatie en schoonmaak geoptimaliseerd kan worden.

Succesvolle oplevering
Het was vanwege de tijdsdruk een uitdaging om Smart LED op tijd te realiseren. Door de engineering en uitvoering nagenoeg gelijk op te laten gaan is het Unica gelukt om dit project op tijd af te ronden bij Booking.com. Unica levert 10 jaar garantie & support op Smart LED aan Booking.com en neemt het risico van defecten volledig voor eigen rekening.
Booking.com werd in 1996 in Amsterdam opgericht en is wereldwijd de grootste aanbieder van online hotelreserveringen. Het bedrijf verwelkomt maandelijks meer dan 30 miljoen bezoekers op haar website en mobiele apps. Dagelijks worden ruim 750.000 kamernachten gereserveerd. Het hoofdkantoor van Booking.com is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf heeft daarnaast 150 kantoren in totaal 63 landen. Wereldwijd werken er ruim 8.300 professionals bij Booking.com, waarvan ongeveer 2000 op verschillende locaties in Amsterdam werken.