Duurzame energieoplossingen en advies

Energie en duurzaamheid

Energie en duurzaamheid

De gebouwde omgeving is verantwoordelijk voor 40% van de CO2-uitstoot in Nederland. Unica helpt de CO2-uitstoot te reduceren en CO2-footprint te verkleinen. Opdrachtgevers van Unica kunnen rekenen op goed werkende klimaatinstallaties, een lage energierekening en een gezond binnenklimaat. Maar Unica doet meer dan dat: het geeft ook advies in duurzame energietechnieken en energie-inkoop en heeft jarenlange ervaring in ontwerp-, advies- en exploitatietrajecten. 

In organisaties wordt behoorlijk wat energie gebruikt. Denk aan verlichting, computers en het verwarmen of koelen van ruimtes. Dat drukt zwaar op de energierekening. Het loont om het energieverbruik en de energiekosten dan ook zo laag mogelijk houden. Unica integreert duurzame energieoplossingen om een comfortabele werkomgeving te creëren met minimale energie- en onderhoudskosten. Daarbij biedt Unica integrale totaalconcepten waarbij energieadvies, de ontwikkeling en realisatie van energiebesparende oplossingen en het beheer en de exploitatie daarvan met elkaar worden gecombineerd.

In Europa is afgesproken dat de gebouwde omgeving in 2050 energieneutraal moet zijn. Een enorme opgave waarbij samenwerking, technische innovatie en procesoptimalisatie een belangrijke rol spelen. Unica volgt de technologische ontwikkelingen en de overheidsrichtlijnen op de voet en helpt organisaties via langjarige samenwerking op weg naar een energieneutraal gebouw. Hiermee snijdt het mes van verduurzaming aan twee kanten: waardestijging van het gebouw én verbetering van het comfort.

Unica gaat graag samen met opdrachtgevers de uitdaging aan om hun duurzame ambities waar te maken. 


Lees meer over energie en duurzaamheid