Ronde tafelgesprek Cybersecurity in de industrie

Ronde tafelgesprek Cybersecurity in de industrie

Op donderdag 12 april organiseren Unica Schutte ICT, Unica Industry Solutions en Profa Automation een ronde tafelgesprek voor relaties. Tijdens het rondetafelgesprek delen we graag kennis en gaan de dialoog met u aan over diverse thema’s. Eén van de thema’s die zeker aan bod komt is cybersecurity in de industrie. Uit interviews is gebleken dat dit een thema is momenteel actueel is in de branche.

Cybersecurity in de industrie: Beveiliging rondom industriële ICT netwerken, ook voor de procesindustrie liggen er grote uitdagingen bij de beveiliging van hun installaties. Hoeveel aandacht is er voor cybersecurity binnen een industrie waar de productiekosten veelal zo laag mogelijk worden gehouden en er veel wordt geautomatiseerd. Cybersecurity een veelgehoorde term, het geldt voor de ICT-omgeving maar ook machines worden steeds vaker verbonden met het internet. Een internetverbinding die niet voldoende is beveiligd kan een bedrijf kwetsbaar maken voor hacks. Hoe houden we rekening met kwaliteit, kosten en veiligheid. Is cybersecurity iets wat vooral toegepast moet worden. Of biedt het ook een kans?

Tijdens deze sessie nodigen wij u uit te sparren en te discussiëren met vakgenoten. Wij helpen u graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen. Bij dit rondetafelgesprek kunnen ook andere onderwerpen aan de orden komen zoals:

  • Virtualisatie van het Scada dcs proces. 
  • Van decentraal ict beheer naar centralisatie en centraal beheer. 
  • De zin en onzin van cloud in een industriële omgeving
  • Mobiele devices/flexibilisatie in de fabriek, wat is de implicatie daarvan?

Er is geen vastomlijnde agenda, juist de thema’s die bij uw organisatie spelen zijn interessant om met vakgenoten te delen.
 

Meld u aan voor het evenement
Gegevens
Aanhef
Hoe is dit evenement onder uw aandacht gekomen
Gegevens introducé
Aanhef introducé (optioneel)
Mogen wij rechtstreeks informatie met betrekking tot dit evenement verstrekken aan uw introducé?
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Wim Boerendans - Security Consultant en Ethical Hacker
Wim heeft de skills om vanuit diverse oogpunten de veiligheid van ICT-omgevingen te bestuderen. Hiermee krijgt u ‘the best of both worlds’. Zijn visie is: 'Durf kwetsbaar te zijn, wees een weerbare en veerkrachtige organisatie'. Vanuit deze visie ondersteunt hij organisaties omtrent security problematiek.

Marijn Laurensse - Specialist industriële diensten
Actief in alle takken van de industriële branche en heeft uitgebreide kennis van productieprocessen, energiebeheer, besturingstechniek en ICT. Marijn is de juiste gesprekspartner in de zoektocht naar gerichte oplossingen.

Mark Satink - Manager Industrial Automation expertise in MES en SCADA oplossingen in de productieomgeving
Mark is actief in de markt voor gebouw- en procesautomatisering, waterbedrijven en de maakindustrie. Zijn kennis richt zich op nieuwbouw, upgrades en migraties van technische installaties.