Amphia Ziekenhuis

Ziekenhuis van de toekomst

De contouren van het nieuwe Amphia Ziekenhuis tekenen zich af aan de rand van Breda. De vier gebouwen hebben een oppervlakte van maar liefst 78.000 vierkante meter en er is ruimte voor 572 eenpersoonskamers. Het topklinisch opleidingsziekenhuis biedt straks betere zorg aan patiënten uit Breda en ver daarbuiten.

Unica Building Projects maakt deel uit van het aannemersconsortium Four Care dat de bouw en alle installaties verzorgt. Op zo’n manier dat het ziekenhuis klaar is voor de komende decennia. De voorbereidingen begonnen al in 2013. “De oplevering staat gepland voor de eerste helft van 2019”, vertelt Jasper Meijer, projectdirecteur nieuwbouw en verbouw. “De uitdaging is om zonder restpunten een duurzaam ziekenhuis op te leveren binnen de gestelde tijd en het budget.”

Samenwerken
Vanuit het consortium is er één geïntegreerd team dat gezamenlijk verantwoordelijk is voor de volledige bouw van het ziekenhuis. Jasper: “Trebbe en Van Wijnen verrichten de bouwkundige werkzaamheden, ENGIE en Unica Building Projects verzorgen de installaties.” Ook een deel van de gespecialiseerde activiteiten, zoals het loodgieterswerk, de sprinklerinstallaties en het datanetwerk, is in onderaanneming uitbesteed aan Unica.

Kracht
Vanaf het begin verloopt de samenwerking uitermate goed. Volgens Jasper versterken Amphia en het aannemersconsortium elkaar in het oplossend vermogen. “Er heerst een open communicatie en het betrokken team is deskundig. We luisteren goed naar elkaar en alle partijen geven elkaar echt de ruimte om tot de beste oplossing te komen."