C-inspectie bij HAVI Logistics van de (sprinkler) watertank | Unica

C-inspectie bij HAVI Logistics van de (sprinkler) watertank

C-inspectie bij HAVI Logistics van de (sprinkler) watertank

Met een wereldwijd netwerk in bijna 40 landen is HAVI Logistics een wereldwijde, logistieke dienstverlener. Een speler die gericht is op het verzorgen van de supply chain voor de food en non-food sector. Op de locatie Amersfoort heeft Unica Fire Safety werkzaamheden op het gebied van installatietechnische brandveiligheid uitgevoerd. Dit is een locatie, bestaande uit een warehouse met kantoren, waar de logistieke keten van diverse bekende fastfood (weg)restaurants wordt verzorgt.

Boele Fire Protection voert C-inspectie uit bij HAVI Logistics

Unica Fire Safety is door service- en onderhoudstaken van de sprinklerinstallatie al jaren actief betrokken bij HAVI Logistics. In navolging heeft Unica Fire Safety in samenwerking met zusterbedrijf Boele Fire Protection een C-inspectie uitgevoerd. Tijdens deze C-inspectie is het water uit de watertank gehaald om zo de inwendige staat van de tank te kunnen controleren.

De uitdaging
Vanuit wet- en regelgeving is het verplicht om een watertank om de 10 jaar te controleren, zodat onderhoud uitgevoerd kan worden en om ervoor te zorgen dat de watertank in nominale staat blijft. Echter is het inspecteren van een watertank een enorme opgave, ervaarde ook HAVI Logistics, omdat al het water uit de watertank dient te worden gehaald.

Door de omvang van het project is er bij HAVI Logistics een lang voortraject aan voorafgegaan om een geschikte, betrouwbare partij te vinden die de organisatie hierin kon begeleiden. ‘Voorafgaand aan het project wisten we niet wat we konden verwachten. Doordat we eerder met zowel Unica Fire Safety als Boele Fire Protection hebben samengewerkt, de communicatie snel verliep en prijs geen doorslaggevende factor was, hebben we de keuze gemaakt voor deze partijen. Unica Fire Safety heeft alle kennis in huis om ons als partij te ontzorgen. Door hun goede uitleg ben ik ervan overtuigd geraakt dat het leeghalen van een watertank geen kwaad kon’, vertelt Willem Mulder, Logistics coördinator bij HAVI Logistics.

Unica Fire Safety in samenwerking met Boele Fire Protection bij HAVI Logistics
v.l.n.r. Christiaan Koekoek, Sales manager technisch beheer bij Unica Fire Safety, Willem Mulder, Coördinator facilitaire dienst & sveiligheid en Ronald Oomen, Projectleider tanks en (tijdelijke) watervoorzieningen.

Installatietechnische brandveiligheidsoplossing
Vanuit een adviserende rol hebben Unica Fire Safety en Boele Fire Protection mee kunnen denken over belangrijke eisen en aandachtspunten op het gebied van installatietechnische brandveiligheid. Unica Fire Safety was het directe aanspreekpunt en Boele Fire Protection heeft de verdere werkzaamheden opgepakt, waardoor er een goede driehoeksverhouding ontstond. Collega Christiaan Koekoek, Sales manager technisch beheer bij Unica Fire Safety en collega Ronald Oomen, Projectleider tanks en (tijdelijke) watervoorzieningen bij Boele Fire Protection waren samen het hun team betrokken bij de uitvoering.

In eerste instantie is er een inspectie gerealiseerd in de lege tank, waarna de tankwand is gestraald. Na het stralen is het oppervlak voorzien van een 3-laagse (Epoxy) coating. Door deze verrichte werkzaamheden en de verdere opvolging, houdt de watertank zijn sterkte en stabiliteit en wordt de bedrijfszekerheid van de wateropslag van HAVI Logistics gewaarborgd. Om de veiligheid te kunnen waarborgen, is de bestaande sprinklerinstallatie tijdens alle werkzaamheden overgezet op een tijdelijke watervoorziening.

Het project is door alle betrokkenen als voorspoedig ervaren: ‘Dit project was uniek, doordat alle werkzaamheden – al na de offerte - snel werden opgepakt en er met ons mee werd gedacht. De meerwaarde van Unica Fire Safety en Boele Fire Protection in dit project was dat ze doen wat ze beloven’. Ondanks de tevredenheid waren er ook een aantal kleine tegenslagen, maar door de proactieve houding zijn deze zaken snel opgepakt. Willem Mulder vervolgt: ‘Na de succesvolle afsluiting van dit project hebben we dit met taart van Unica gevierd’,

Specificaties
Opdrachtgever:                                     Havi Logistics
Type Bouw:                                           Bestaande bouw
Looptijd:                                                2 maanden
Inhoud reinwatertank:                           725m3
Type installatie:                                     Sprinklerinstallatie, C-inspectie