Franciscus Gasthuis & Vlietland | Unica

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Aanleiding 

Het Franciscus Gasthuis & Vlietland in het noorden van Rotterdam staat voor top zorg, dicht bij huis door ruim 4.600 medewerkers en 250 artsen. Zij realiseerden een nieuwe hybride operatiekamer die de zorg naar een hoger niveau moet tillen. De hybride operatiekamer haalt het maximale uit de hedendaagse medische technologie. Het operatieteam werkt met minimaal invasieve operatietechniek, die wordt ondersteund door geavanceerde beeld gestuurde technieken. In opdracht van het Franciscus Gasthuis voerde Numan & Kant de regie over alle regeltechnische besturingsinstallaties in de nieuwe hightech hybride operatiekamer. 

Probleem 

De inrichting van het gebouwbeheersysteem diende ook in de nieuwe hybride operatiekamer te worden doorgetrokken. Numan & Kant werkte aan de regelkasten en verrichtte de volledige regeltechnische bekabeling en de koppeling naar het bovenliggende GBS-systeem. Als partner van het Franciscus Gasthuis & Vlietland kent Numan & Kant alle ins en outs van het werken in een operationeel ziekenhuis en de daarbij behorende technische dienstverlening. 

Oplossing 

Numan & Kant realiseerde de complete regeltechnische installaties voor de nieuwe hightech hybride operatiekamer. Dit betrof de extra wens van het ziekenhuis om een hybride OK te realiseren inclusief de regeltechnische aanpassingen die daarvoor nodig waren voor de bestaande installatie. Unica Building Projects was als installateur verantwoordelijk voor de E- en W-installaties in opdracht van Numan & Kant.