Zorgcentrum Langedael | Unica

Zorgcentrum Langedael

Zorgcentrum Langedael

Zorgcentrum Langedael heeft een metamorfose ondergaan. Het zorgcentrum is getransformeerd van een traditioneel verzorgingshuis naar een eigentijds centrum voor zorg en welzijn. Langedael wil een thuis zijn voor bewoners met een lichamelijke aandoening en voor bewoners met dementie. Het welzijn én de veiligheid van bewoners staan centraal in het nieuwe ontwerp. Zoveel mogelijk lucht, licht en bewegingsvrijheid, is het uitgangspunt. Zo is er voor iedereen een eenpersoonskamer met eigen sanitair binnen de woongroep. De eigentijdse, knusse huiskamers nodigen uit om samen te komen. Daarnaast is er op elke woongroep een ruimte voor bewoners die zich in alle rust willen terugtrekken of die creatief bezig willen zijn. 

In opdracht van Van Wijnen Sittard realiseerde Unica Building Projects de werktuigbouwkundige- en elektrotechnische installaties. De renovatie werd uitgevoerd in 3 fases:

  1. Fase 0 omvatte de noodzakelijke ingrepen in de hal, de huiskamers van afdeling 2, 3, en 4 en in enkele facilitaire ruimtes op de begane grond.
  2. Fase 1 betrof de renovatie van PG op de begane grond én eerste verdieping in de oostvleugelrenovatie van de afdelingen BG en Oost.
  3. Fase 2 tot slot behelsde de renovatie van PG van de eerste verdieping in de westvleugel

 

De oplevering van de laatste fase van de renovatiewerkzaamheden heeft in 2023 plaatsgevonden.