Gerechtsgebouw Breda | Unica

Gerechtsgebouw Breda

Gerechtsgebouw Breda

Aanleiding 

Het samenwerkingsverband InBalans realiseerde het nieuwe gerechtsgebouw in Breda. Het gerechtsgebouw huisvest drie organisaties onder één dak; de Rechtbank, het Openbaar Ministerie en de Raad voor de Kinderbescherming. De totale oppervlakte van het 66 meter hoge gerechtsgebouw bedraagt 33.000 vierkante meter bruto vloeroppervlakte. Aanleiding voor de nieuwbouw is een sterke toename van het aantal zaken en de groei van de rechterlijke organisatie. Daarnaast stond het gerechtsgebouw aan de vooravond van aanzienlijke vervangingsinvesteringen.  

 

Probleem 

Er is sprake van een uniek publiek private samenwerking waarbij Numan & Kant voor een vast bedrag per maand vijf jaar en met een intentie voor 30 jaar, verantwoordelijk is voor het preventief en correctief onderhoud van de regeltechnische installaties. Dat vraagt om gefundeerde afwegingen over de kwaliteit en duurzaamheid van de gekozen fabricaten en materialen. 

 

Oplossing 

In opdracht van InBalans, een samenwerkingsverband tussen Facilicom, de VolkerWessels ondernemingen Visser & Smit Bouw en HOMIJ Technische Installaties, bouwde Numan & Kant de complete regeltechnische installaties voor het nieuwe gerechtsgebouw. Ook koppelingen met andere diensten zoals Mapiq, FMIS en de verlichtingsinstallaties bracht Numan & Kant naadloos samen met het gebouwbeheersysteem (GBS) als spil in het net.