De zon als kostenpost voor Heemskerk fresh en easy

De zon als kostenpost voor Heemskerk fresh & easy

De zon als kostenpost voor Heemskerk fresh & easy

Heemskerk fresh & easy verpakt gesneden groenten, salades en fruit vers met behoud van vitaminen. Dit kan alleen als de fabriek constant op vier graden Celsius wordt gekoeld. Het EnergyPanel van Unica-bedrijf Hellemans Consultancy, dat onafhankelijk adviseert en ondersteunt bij energievraagstukken, zorgt hiervoor.

Sinds twee jaar werkt Heemskerk fresh & easy met het EnergyPanel. “Omdat wij onze fabriek moeten koelen is de zon onze grootste kostenpost”, vertelt administrateur Alex van den Nieuwendijk. “Het dashboard verschaft ons precieze data over verbruik en kosten, waardoor ons energiebudget beter inzichtelijk is. Bedrijfsbeslissingen passen we hierop aan. In plaats van te wachten op de maandfactuur, hebben wij de gegevens binnen 24 uur in handen. Zo kunnen wij direct schakelen.”

Oogje in het zeil
Ook verduurzaming speelt een grote rol binnen Heemskerk fresh & easy. Alex: “We willen een zo klein mogelijke footprint achterlaten. Ons bedrijf groeit, maar ons energieverbruik stabiliseert zich.” Via het EnergyPanel van Hellemans Consultancy houdt Heemskerk continu een oogje in het zeil wat het energieverbruik betreft. “Indien er een storing is of een datameter niet werkt, dan zien zij dit vaak al voordat wij weten dat er iets aan de hand is. Er is een open cultuur, waardoor alles bespreekbaar is. En ze luisteren naar onze behoeften. We zijn partners die samen onderweg zijn om de doelstellingen te bereiken.”