MUMC+ | Unica

MUMC+

MUMC+

Aanleggen vloervelden bouwdeel 75, 85 en 95 Gaetano Martinolaan voor het Maastricht Universitair Medisch Ziekenhuis+


In opdracht van het Maastricht Universitair Medisch Ziekenhuis (MUMC+) heeft Unica Building Projects de opdracht gekregen om in meerdere fases kantoren aan de Gaetano Martinolaan te verbouwen. De betreffende bouwdelen 75, 85 en 95, worden opnieuw ingedeeld met onder andere cockpits, directieruimtes, vergaderruimtes en werkplekken. Deze kantoren bevinden zich om de hoek van het ziekenhuis zelf en bieden het voordeel van luxe werkplekken voor het kantoorpersoneel van het ziekenhuis als ook ruimte in het bestaande ziekenhuis voor het uitvoeren van haar kernfunctie. Fase 1 en 2 zijn reeds afgerond.

 

Werkzaamheden in Fase 1 en 2
Voor iedere fase zijn 5 afdelingen van de 3 bouwdelen vernieuwd. Unica Building Projects heeft de werktuigbouwkundige installaties onder de loep genomen en de benodigde vernieuwingen voor de afdelingen uitgevoerd. Hierin is rekening gehouden met wat ervan het bestaande gebouw nog gebruikt kon worden en waar aanpassingen nodig waren om aan de wensen van het MUMC+ te voldoen. Werkvoorbereider Rens Keijsers vertelt: “Het luchtontwerp is helemaal aangepast naar de juiste luchtroosters om de juiste hoeveelheid lucht te kunnen bieden voor de werkplekken. Het hoofdtracé is hetzelfde gebleven, maar de aftakkingen hebben wij opnieuw ontworpen om te voldoen aan de wensen van het MUMC+.” Daarnaast is het sanitair vervangen en zijn de werkkasten en pantry’s compleet vernieuwd, inclusief het aansluiten van de vuilwaterafvoer. Dit deed Unica niet alleen, maar met de ondersteuning van haar partners.

Samenwerken met onze partners
Om deze vernieuwingen te kunnen uitvoeren, zijn er meerdere partners aangehaakt om het project een succes te maken. Zo heeft Blygold bijgedragen aan het reinigen van de bestaande luchtkanalen, River Luchtbehandeling heeft de montage van de luchtkanalen voor alle betrokken afdelingen gerealiseerd en Flow Control Meet- en Inregeldiensten heeft het inregelen van de luchtinstallatie uitgevoerd.

Samenwerking met het MUMC+
In onze samenwerkingen, zorgen wij dat wij ten alle tijden aan de eisen en wensen van de klant voldoen. Ook als het gaat om eisen over het werken in de omgeving. Zo was voor het MUMC+ het toegangsbeleid cruciaal. “Wij wilden het MUMC+ een vertrouwd gezicht geven voor het regelen van de toegang van onze partners. Daarom heb ik zelf tijdens de vakantieperiode van onze chefmonteur, meerdere keren op locatie zelf gewerkt. Zo had het MUMC+ nog steeds een vertrouwd gezicht voor het regelen van de toegang tot de bouwdelen,” licht werkvoorbereider Rens Keijsers toe. In de evaluaties tijdens het project kwam naar voren dat de samenwerking tussen Unica en het MUMC+ als positief wordt ervaren door beide partijen.

Fase 2 is eind september 2023 opgeleverd. De start van fase 3 wordt eind 2024 verwacht.