Unica Fire Safety levert brandveiligheidsoplossingen voor nieuwbouwproject DSV | Unica

Unica Fire Safety levert brandveiligheidsoplossingen voor nieuwbouwproject DSV

Unica Fire Safety levert brandveiligheidsoplossingen voor nieuwbouwproject DSV

Het bouwen van een gloednieuw pand is een kostbare investering. Het vereist zorgvuldige afstemming, niet alleen bouwtechnisch maar ook op het gebied van brandveiligheid. Dit is de reden waarom Unica Fire Safety werd ingeschakeld bij het grootschalige nieuwbouwproject van DSV. Unica Fire Safety heeft de complete sprinklerinstallatie, brandmeldinstallatie en ontruimingsinstallatie geleverd en in bedrijf gesteld voor diverse delen van het gebouw, waaronder het kantoorgedeelte, meerlaagse warehouse, laaddek, 4-laagse parkeergarage, luifel en crossdock.

Samenwerken voor een groots resultaat 
Het DSV-project werd verkregen via Unibouw, een partner waarmee Unica Fire Safety nauw en succesvol samenwerkt. Peter Visser, projectmanager bij Unica Fire Safety, legt uit dat het project van DSV divers en omvangrijk is. Visser: ‘In dit project komen verschillende specialismen van brandveiligheid samen zoals blussystemen, watervoorzieningen en branddetectie en deze zijn van groot belang’. Zo is het doel van de sprinklerinstallatie dat een brand binnen enkele minuten geblust kan worden. Om de installatie van voldoende bluswater te voorzien zijn twee dieselpompen en een reinwatertank met een inhoud van 675.000 liter water geïnstalleerd. ‘Zo weten we zeker dat we een uur kunnen blussen als dat nodig is’, aldus Visser.

Unieke benadering van het project
Het warehouse, bestaande uit meerdere lagen maakt het project volgens Visser uniek: ‘Om voldoende draagkracht te creëren voor de bovenste laag van het pand, zijn er onder de eerste verdieping zware betonbalken aangebracht. Door de betonbalken sproeiden de sprinklers tegen de balken aan. In overleg met de opdrachtgever zijn de betonbalken daarom breder en minder hoog gemaakt, zodat de sprinklers hun sproeipatroon kunnen maken’. Al met al betreft het project een positief karakter: ‘Het is een uitstekend voorbeeld van hoe effectieve samenwerking met de opdrachtgever, Unibouw en andere installateurs tot succesvolle resultaten kan leiden. De samenwerking was hierbij uitstekend’, aldus Visser.  

Sterk in nieuwbouw én renovatiemarkt
Naast nieuwbouwtrajecten is een gedegen brandveiligheidsconcept in de renovatiesector ook van groot belang. Veranderingen in het gebruik en de indeling van gebouwen kunnen de brandveiligheidssituatie namelijk beïnvloeden. Jeffrey Hoppenbrouwers, commercieel directeur bij Unica Fire Safety vertelt dat Unica Fire Safety hierbij ook de helpende hand biedt: ‘Unica Fire Safety beschikt over specialistische kennis op het gebied van modicatieve werkzaamheden. Én weet om te gaan met de behoeftes van klanten in bestaande omgevingen. Een belangrijk aandachtspunt in deze renovatiemarkt is dat we acteren op wat er al aanwezig is en dat de bedrijfsprocessen doorgang blijven vinden, terwijl betrokkenen in het bedrijfspand aanwezig zijn. Unica Fire Safety begrijpt deze complexiteit, denkt tot in de kleinste details mee en zorgt voor een totaalpakket aan brandveiligheidsvoorzieningen conform wet- en regelgeving’. Een totaalpakket houdt in dat zowel blussystemen, branddetectie, watervoorzieningen en bouwkundige brandveiligheid goed is geborgd. Doordat Unica Fire Safety deze vier specialismen in huis heeft kan het cluster haar missie nastreven: bijdragen aan een brandveilige leef- en werkomgeving voor iedereen. Verder is Unica Fire Safety in staat om voor klanten een brandveiligheidsscan uit te voeren over de huidige staat. Vanuit de kennis over bouwkundige brandveiligheid en brandveiligheidssystemen is Unica Fire Safety in staat om een inspectie uit te voeren en in kaart te brengen wat er modicatief moet gebeuren om het gebouw naar de hedendaagse eisen te brengen.