Woonpunt Geleen

Woonpunt Geleen

Aanleiding 

Woonpunt biedt betaalbaar en prettig wonen met een aanbod van ruim 18.000 woningen in Zuid-Limburg. In de afgelopen honderd jaar heeft de woningcorporatie duizenden woningen gebouwd en opgeknapt en oude huizen gerenoveerd of gesloopt. Samen met huurders en andere partners werkt Woonpunt aan duurzame en leefbare wijken. Unica Building Automation is vaste partner bij grote projecten waar nieuwe ketelhuizen en boilers geplaatst worden. Voor Woonpunt Geleen ging Unica Building Automation in eerste instantie aan de slag met het vervangen van alle regeltechniek in het pand. Later is dit uitgebreid en werd de opdracht verstrekt om de hele installatie te vervangen. 

 

Probleem 

Het gebouw van Woonpunt in Geleen is een complex project. Het voormalige kantoorpand bestaat uit drie lagen met elk een andere bestemming. Naast kantoren op de begane grond bevinden zich op de andere lagen appartementen. Een extra moeilijkheidsgraad is het feit dat er sprake is van gesplitste techniek. De regelapparatuur is in de kelder van het complex gevestigd en de aan te sturen installaties van luchtbehandelingskasten en koelinstallaties staan op het dak. De leidingen zijn in de schachten aangebracht en daardoor lastig bereikbaar. De korte tijdsduur waarin alles moest worden afgerond (drie weken) gaf een extra dimensie aan het project. 

 

Oplossing 

Voor een woningcorporatie als Woonpunt staat het welbevinden van haar huurders voorop. Unica Building Automation doet er dan ook alles aan om de overlast voor huurders te voorkomen of tot een minimum te beperken. Bij een grote technische operatie zoals de complete vervanging van de installaties werd nauw samengewerkt met de werktuigbouwkundige technici van andere Unica-bedrijven. Het hele project is verdeeld in stappen waarin Woonpunt en haar huurders worden meegenomen. Ale installaties dienen zo snel mogelijk weer operationeel te zijn. Daar waar dat niet kan zijn noodvoorzieningen getroffen zodat de huurders geen overlast ervaren en Unica Building Automation zijn werk kan doen.