Erik Ruiter – Unica | Unica

Erik Ruiter – Unica

Erik Ruiter – Unica

Al twintig jaar een echte Unica-man

Erik Ruiter ging in 1999 bij Unica aan de slag, in navolging van zijn broer die er al werkte. Bijna twintig jaar later heeft hij verschillende functies gehad bij Unica-vestigingen in het hele land. “Ik houd van vernieuwing, vind het leuk om steeds nieuwe dingen te proberen. Daarom ben ik hier op mijn plek. Bij Unica zijn we altijd bezig het bedrijf te verbeteren.”

In de bijna twintig jaar dat hij bij Unica werkt, sinds kort als operationeel manager, heeft hij het bedrijf zien groeien en professionaliseren. “We zijn van een projecten- en installatiebedrijf veranderd in een servicegerichte technisch dienstverlener. Waar we vroeger vooral dachten vanuit technische oplossingen stellen we nu de klant centraal”, zegt Erik. “We denken mee, geven advies en voeren dit vervolgens uit. We zorgen ervoor dat de klant precies krijgt waar hij behoefte aan heeft. Dat is leuk om te doen en je ziet dat het werkt. Klanten waarderen het als je goed naar hen luistert om te achterhalen met wat voor hen het beste is. Dat levert mooie, duurzame samenwerkingen op.”

Beetje ondernemer
Dat Erik al zo lang bij dezelfde werkgever zit, komt volgens hem door de fijne werksfeer en de cultuur van ondernemerschap die hij bij Unica ervaart. “In mijn tijd als projectleider voelde ik me echt een ondernemer. Het was mijn verantwoordelijkheid om een project tot een goed einde te brengen en mijn leidinggevende gaf me daarin alle ruimte”, vertelt Erik. “Die vrijheid bracht ik zelf in latere leidinggevende posities ook over op mensen. Collega’s ervaren hierdoor een gevoel van eigenaarschap. Iedereen bij Unica voelt zich enorm verantwoordelijk en betrokken. Collega’s ondersteunen elkaar. De saamhorigheid, het ‘wij’-gevoel, is heel sterk: samen zijn we Unica.” 

In voor iets nieuws
Hoewel Erik altijd in is voor iets nieuws verwacht hij dat Unica in de kern toch ook blijft zoals het is. “Unica zal altijd blijven groeien, professionaliseren en meebewegen met de ontwikkelingen in de markt én met onze relaties. Wat blijft is het krachtige fundament: de mensen die het doen.”

 


Dit interview is onderdeel van het Unica Jaarverslag 2017. Het volledige jaarverslag en verkorte jaarbericht vindt u hier.