Hans van Driel - Nsecure | Unica

Hans van Driel - Nsecure

Hans van Driel - Nsecure

Overname van Nsecure door Unica opent nieuwe deuren 

In november 2017 nam Unica Nsecure over. Het bedrijf – onderdeel van het beursgenoteerde Nedap – heeft een toonaangevend specialisme in complexe toegangs- en veiligheidsvraagstukken. “De overname is voor ons een belangrijke stap”, vertelt Hans van Driel, directeur van Nsecure. “Het geeft ons ruimte en energie om te groeien.”

Nsecure besloot samen met Nedap op zoek te gaan naar een andere aandeelhouder. Na een selectieprocedure – met bijna tachtig geïnteresseerden, waarvan zestien heel serieus – bleef Unica als beste kandidaat over. Hans: “Al na het eerste contact met Unica had ik een goed gevoel. Hier konden we onze bedrijfsnaam houden, onze strategie blijven volgen en zelfstandig blijven ondernemen. Dat zijn voor mij heel belangrijke punten. Hoewel we beursgenoteerd waren, heeft Nsecure een familiaire cultuur. Bij ons werken 114 mensen en ik ken iedereen persoonlijk. De ziel van het bedrijf moet intact blijven, dat bepaalt het succes.”

Hoe complexer, hoe beter
Als securityspecialist is Nsecure al 23 jaar een belangrijke partner voor de financiële dienstverlening, overheid, industrie en grote ondernemingen. Hans: “Hoe complexer de omgeving, hoe beter wij ons thuis voelen. Nsecure is marktleider in access control en identity management. De vele data op gebied van persoonsgegevens vraagt een hoge mate van privacy en security; dit is ons op het lijf geschreven. De grote hoeveelheid van meer dan 1 miljoen actieve passen onderstreept onze marktpositie in Nederland.”

Succesvolle toekomst
Dat Nedap Nsecure verkocht aan Unica was vooral een strategische beslissing. “Via het netwerk dat Unica meebrengt, kunnen wij onze markt nog meer vergroten. Het opent veel nieuwe deuren naar een succesvolle toekomst. Unica maakt ons beter en sterker. Wij willen altijd het beste jongetje van de klas zijn. Zo is het bedrijf ook opgebouwd en met Unica kunnen wij dit voortzetten.”

Profileren als dienstverlener
Hans benadrukt dat de precieze samenwerking nog vorm moet krijgen. Dat staat op de agenda voor 2018. “Met onze kennis kunnen wij Unica – en met name Unica Security – zeer veel brengen. Het versterkt de mogelijkheden om klanten nieuwe integrale technologische oplossingen te bieden, want die behoefte groeit. We kunnen elkaar dus verder helpen.” Hans denkt dat het goed is als Unica zich in de markt meer profileert als dienstverlener dan als installateur. “Unica is tot meer in staat dan de markt nu ziet. Ik heb het volste vertrouwen dat dit gaat gebeuren.”

 


Dit interview is onderdeel van het Unica Jaarverslag 2017. Het volledige jaarverslag en verkorte jaarbericht vindt u hier.