Nieuwbouw in dorpssfeer voor zorgorganisatie De Waalboog

Nieuwbouw in dorpssfeer voor zorgorganisatie De Waalboog


De zes gebouwen van verpleeghuis Joachim en Anna, onderdeel van zorgorganisatie De Waalboog in Nijmegen, worden de komende jaren vernieuwd. Bij de ondertekening van de bouwteam-overeenkomst op 10 april jl. waren naast de opdrachtgever De Waalboog ook aannemer Giesbers en technisch dienstverlener Unica aanwezig. Unica is trots om dit project als installatiepartner samen met Giesbers te realiseren. Het project loopt tot 2024.

‘Zo thuis als maar kan’
De huidige panden van De Waalboog zijn veelal 50 jaar of ouder en voldoen niet meer aan de wensen van hedendaagse en toekomstige bewoners met toenemende complexe zorgvragen. De toekomstbestendige nieuwbouw wordt landschappelijk ingepast om zo veel mogelijk waarde te creëren en recht te doen aan de groene omgeving.

Het uitgangspunt voor de nieuwbouw is een thuis creëren voor de oudere bewoners en bezoekers van Joachim en Anna. ‘Zo thuis als maar kan’; een vertrouwde, comfortabele en veilige omgeving. De nieuwe klimaatneutrale woonomgeving is ontworpen vanuit het idee van een echte dorpssfeer in een groen, glooiend landschap.

Contractondertekening op veilige afstand
Op 10 april 2020 ondertekenden bestuurder van De Waalboog Loeks van der Veen en algemeen directeur van Giesbers Olaf Senden op veilige afstand de bouwteam-overeenkomst. Arjan van Haperen, directeur Unica Building Projects regio Zuid en Van Aarle De Laat, vastgoedadviseur van De Waalboog waren ook aanwezig bij de ondertekening. SBH zal als architect invulling geven aan ontwerp en uitwerking. 

Gefaseerde nieuwbouw
Als installatiepartner is Unica Building Projects verantwoordelijk voor alle techniek in de gebouwen, zoals klimaatinstallaties, toegangscontrole, brandbeveiliging, camera observatiesystemen en zorg installaties. Waar mogelijk wordt gekozen voor duurzame oplossingen. Unica heeft veel ervaring in de realisatie van de complete techniek van nieuwbouwprojecten in de zorg

De zes zorggebouwen worden in meerdere fases gebouwd, zodat het zorgcentrum open kan blijven. Het terrein ondergaat eveneens stap voor stap een metamorfose. Het totale project loopt tot 2024.