FIRE VISION | Unica

FIRE VISION

FIRE VISION

FIRE VISION: sprinkler- en brandmeldinstallaties beheren en testen op afstand

fire vision sprinkler2

Volgens de onderhoudsvoorschriften (TB80) moeten sprinkler- en brandmeldinstallaties regelmatig worden getest. Zorginstellingen krijgen vaak servicemonteurs over de vloer. Met FIRE VISION biedt Unica een effectief, duurzaam en kostenbesparend alternatief: beheren en testen op afstand van de installatie.

Wat is FIRE VISION?

FIRE VISION is een innovatieve benadering van brandveiligheid. Met dit intelligente systeem, dat in eigen beheer is ontwikkeld door Unica , kunnen sprinkler- en brandmeldinstallaties  op afstand worden uitgelezen, gemonitord en getest. Dit gebeurt via een geavanceerde industriële computer (PLC), die in verbinding staat met een centrale control room.

Pompkamer

De voordelen van FIRE VISION:

 • Duurzame oplossing
  Beheer op afstand minimaliseert het aantal reisbewegingen en levert zodoende een besparing op van brandstofgebruik en CO2-uitstoot. Hiermee draagt FIRE VISION bij aan een duurzamer bedrijfsproces in het kader van de Green Deal Duurzame Zorg.
 • Kostenbesparing
  Met het beheren en testen op afstand bespaart een zorginstelling op de servicekosten. 
 • Minimale overlast 
  Minimaal aantal noodzakelijke servicebezoeken (25 procent op locatie en 75 procent beheer op afstand) is efficiënter, bespaart tijd en minimaliseert de kans op overlast voor medewerkers, cliënten/bewoners en bezoekers bij onderhoudswerkzaamheden. 
 • Storingen snel verholpen
  Storingen aan een sprinkler- of brandmeldinstallatie worden eerder verholpen, omdat de installatie op afstand getest kan worden. 
 • Privacy-bewaking
  Het aftappen en hervullen van de installatie met water is, in combinatie met de Zonecheck , onnodig voor testen en onderhoud. Dit beperkt corrosievorming en houdt de installatie in nominale staat.
 • 24/7 Real-time inzicht
  Real-time inzicht en verzamelde data creëren samen een solide basis voor het analyseren van trends en patronen in het gedrag van een sprinkler- of brandmeldinstallatie. Hierdoor kunnen mogelijke storingen vooraf worden opgespoord en voorkomen (preventie).

Hoe kunnen we jou helpen om zorg de ruimte te geven?

Unica is dé partij op het gebied van brandveiligheid en beheer en testen op afstand in de zorgsector. Wil je weten of FIRE VISION geschikt is voor jouw zorginstelling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.