Hyper Automation thema van Unica Innovation Challenge 2023 | Unica

Hyper Automation thema van Unica Innovation Challenge 2023

Hyper Automation thema van Unica Innovation Challenge 2023


Tijdens de jaarlijkse partnerdag van Unica is begin juli het thema van de Unica Innovation Challenge 2023 bekendgemaakt. Op het jaarlijks terugkomend netwerk-event waar verschillende Unica-clusters informatie delen met partners uit de keten, daagde Unica zijn partners uit om na de zomer met innovatieve ideeën te komen voor hyper automation toepassingen.

Dat artificial intelligence (AI) en andere technologieën om processen op een slimme manier steeds verder te automatisering een opmars maken, zal niemand ontgaan zijn. Ook Unica en haar partners kunnen effectief gebruik maken van deze zogenaamde hyper automation, de verzamelnaam voor de ontwikkelde technologieën om processen te versnellen en daardoor meer tijd en aandacht te kunnen geven aan mensen. Hoe kunnen we door de toepassing van hyper automation de ketenprocessen, de stappen van het analyseren en het herontwerpen hiervan automatiseren en verbeteren? Dat is de vraag die Unica dit jaar stelt aan zin partners ter gelegenheid van de Unica Innovation Challenge. Unica nodigt zijn leveranciers dan ook uit om die uitdaging aan te gaan en met innovatieve ideeën te komen voor concepten, producten of diensten.

Afbeelding
Unica Partnerdag 2023 - Jan Willem Keur

Inspiratiesessies
Om de aanwezige partners te inspireren en een impressie te geven over de thema’s waar Unica momenteel veel aandacht aan besteed, vertelden verschillende gastsprekers uit de Unica-clusters over wat hen momenteel bezighoudt.

Zo stond Herbert Rabelink (algemeen directeur van Unica Building Services), stil bij het 90 jarig bestaan van Unica: zonder betrokken medewerkers en partners stond Unica nu niet waar het nu staat. “De dienstverlening van onze partners is een verlengstuk van Unica!” Jan Willem Keur (clusterdirecteur Unica Energy Solutions) vertelde over de recente overname van Tenergy en de ambities op het gebied van energie neutrale panden: “Unica kan als een van de grootste technisch dienstverleners van Nederland klanten integraal van dienst zijn, maar niet zonder samenwerking tussen de clusters én partners uit de keten.”

Afbeelding
Unica Partnerdag 2023 - Arnout Vink en Dennis van de Burgt

Arnout Vink (directeur QHSE, Security & Risk) en Dennis van de Burgt (commercieel directeur Unica ICT Solutions) gaven de groep van bijna 70 aanwezige partners een korte presentatie over de uitdagingen die online data en het gebruik van AI met zich meebrengen. Naast de vele mogelijkheden en kansen die er ontstaan door hyper automation kent de opmars ook lastige uitdagingen waar het bedrijfsleven rekening mee dient te houden.

Tot slot praatte Arjen Leenhouts (directeur Hellemans Consultancy) alle partners bij over de actuele onderwerpen die spelen in het veranderende energielandschap. We staan als technisch dienstverlener, samen met onze partners, voor complexe uitdagingen om betaalbare CO2 neutrale oplossingen te kunnen bieden.

Dragon’s Den
Ideeën voor de Innovation Challenge kunnen in de vorm van een korte pitch worden ingediend via procurement@unica.nl. Uit de inzendingen selecteert Unica een aantal finalisten die in oktober in een Dragon’s Den setting hun plan kunnen toelichten. Een jury van Unica-specialisten beoordeelt dan de pitches. Voor de winnaar ligt een investeringsbudget klaar om het idee samen met Unica tot uitvoering te brengen. Het kenmerk van de Innovation Challenge is dat Unica samen met partners wil innoveren en er een evenredige inspanning geleverd wordt door Unica en de winnaar; qua inzet van informatie, mensen en financiële middelen.

Inzenden kan tot vrijdag 15 september 
Inzendingen voor de Unica Innovation Challenge kunnen tot vrijdag 15 september 2023 worden ingestuurd. In oktober worden de finalisten bekend gemaakt voor de wedstrijd om innovaties in de keten aan te sporen. De Unica Innovation Challenge is een initiatief van de afdeling Procurement & Supply Chain van Unica, in samenwerking met het Unica Innovation Center. Eerdere edities werden gewonnen door De Harde Leerschool, AQ Group en TKF.