Brandbeveiliging en sprinkler installaties | Unica

Brandbeveiliging

Brandbeveiliging

Unica brengt de brandbeveiliging van uw pand op orde

Brandbeveiliging voor elk pand 

Een uitslaande brand heeft verregaande gevolgen voor een bedrijf. Niet alleen door directe brandschade, maar ook indirect doordat het bedrijf stil ligt en er vaak imagoschade optreedt. Reden genoeg om uw brandbeveiliging op orde te houden. Wij adviseren u graag over welke brandbeveiligingsinstallatie het beste bij uw voorkeuren en pand past. Maak kennis.

Bekijk onze blussystemen 
Bekijk onze branddetectiesystemen

Voldoe aan wetgeving en voorschriften
U bent wettelijk verplicht om uw bedrijfspand of gebouw brandveilig te maken. Om aan de regels te voldoen, moet uw pand Bouwkundig, Installatietechnisch en Organisatorisch (BIO) op orde zijn. Wij nemen het installatietechnische deel van de brandbeveiliging op onze schouders: van advies tot ontwerp en plaatsing. We nemen hierbij de regels van het Bouwbesluit en de geldende normen en voorschriften in acht.

Denken aan de toekomst - Innovatie en duurzaamheid zijn belangrijke aspecten van onze dienstverlening. Want zeker bij brand geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Onze experts ontwerpen slimme nieuwe toepassingen, zoals duurzame testmethodes voor inwendige leidinginspecties waarmee we de staat van uw leidingnetwerk controleren.

De juiste installatie voor uw situatie
De afmetingen en de bestemming van uw gebouw bepalen in grote mate welke brandbeveiliging het meest geschikt is voor uw onderneming. Een parkeergarage vraagt bijvoorbeeld om andere brandveiligheidsvoorzieningen dan een winkelcentrum. Er zijn twee soorten systemen: blusinstallaties of branddetectiesystemen. Omdat ieder pand uniek is, ontwerpen wij deze installaties altijd op maat.

“Investeer in brandveiligheid. Zo beschermt u de bedrijfscontinuïteit.”

Slimme oplossingen

Wet- en regelgeving schrijft voor dat een gebouw in compartimenten moet worden opgedeeld. Zo kan vuur niet om zich heen grijpen. Maar in bijvoorbeeld een grote logistieke hal zijn brandwerende wanden en schotten niet wenselijk. Daar wilt u juist dat orderpickers overal gemakkelijk doorheen kunnen rijden met hun heftrucks. Met de juiste installatie behoudt u de open structuur van uw pand én voldoet u aan de regels. Wij denken graag met u mee.