Branddetectie Voor Ieder Gebouw | Unica Fire Safety

Branddetectie

Branddetectie

 

Met goede branddetectie voorkomt u erger

Een kleine vlam kan in enkele minuten uitmonden in een angstaanjagende vuurhaard. Hoe sneller u een brand signaleert, hoe groter de kans op een goede afloop. Met de automatische branddetectie van Unica Fire Safety houdt u het hoofd koel. Zorg dat u aan de wettelijke eisen van het Bouwbesluit 2012 voldoet. Bekijk de mogelijkheden en laat u adviseren.
 

Met een brandmeldinstallatie bent u er direct bij

Maar liefst 90 procent van de beginnende branden kan met een draagbaar blusapparaat gedoofd worden. Daarbij is inzet van de brandweer vaak niet eens nodig. Een brandmeldinstallatie signaleert brand al in een vroeg stadium zodat er snel gehandeld kan worden. Begint de brand ‘s nachts wanneer er niemand aanwezig is, bijvoorbeeld door kortsluiting in de meterkast? Indien het systeem voorzien is van automatische doormelding, wordt de brandweer automatisch gealarmeerd.

Wanneer is een brandmeldinstallatie verplicht? Of een brandmeldinstallatie verplicht is, ligt aan de kenmerken en functie van uw gebouw. In sommige sectoren, zoals de gezondheidszorg of de horeca is een brandmeldsysteem altijd vereist.
Win advies in


Het ontruimingsalarm waarschuwt tijdig

Luid en duidelijk. Dat zijn ontruimingsinstallaties. Een luid toonsignaal waarschuwt personen dat ze het pand moeten verlaten. Of een voorgeprogrammeerde instructie schalt door het pand. Het is ook mogelijk om een stil alarm toe te passen dat de BHV inlicht, zonder dat er op de vloer paniek ontstaat. Dit systeem wordt vaak gebruikt op plekken met veel kwetsbare personen, zoals een ziekenhuis of een kinderdagverblijf.

Bekijk onze blussystemen

Beheer en onderhoud voor uw branddetectie

Een brandmeldinstallatie moet het te allen tijde doen. Het is daarom van groot belang om aandacht te besteden aan het onderhoud en beheer van brandmelders en doormeldapparatuur. Uiteraard voeren wij alle wettelijk verplichte werkzaamheden uit, maar daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden voor extra diensten. Kies uit een van onze drie onderhoudsniveaus degene die het beste bij uw wensen past.
 

Beheer uw brandmeldinstallatie gemakkelijker

Een storing betekent dat uw brandmeldinstallatie tijdelijk niet werkt. Een snelle oplossing is daarom essentieel. Met het logboek op afstand bewaakt een intelligent kastje de status van uw installatie 24/7. Bij een storing wordt er direct een versleuteld bericht naar onze server gestuurd. Onze medewerkers zien zo op afstand wat de oorzaak is en ontdekken de mogelijke oplossing.

Hierdoor is het soms zelfs mogelijk dat uw technisch beheerder de storing zelf oplost. Uiteraard met duidelijke instructies van een van onze ervaren medewerkers. Wanneer er toch een servicemonteur nodig is om een storing op te lossen, weet hij vooraf wat het probleem is en verhelpt hij het probleem snel en effectief.

"Waar rook is, is vuur. Zorg daarom dat uw branddetectie op orde is. Unica Fire Safety helpt met een brandmeldinstallatie en ontruimingssysteem op maat."
Neem contact op met onze specialisten