Blussystemen

Blussystemen

Van sprinkler tot aerosol: welk blussysteem past bij u?

Bescherm uw medewerkers en kostbare apparaten met een effectief blussysteem. Unica Fire Safety biedt een brede range aan brandveiligheidsinstallaties aan. Van sprinklers tot blusgas: voor elk bedrijf vinden wij de juiste oplossing. Ontdek welk blussysteem bij u past.

Bekijk onze branddetectiesystemen

Sprinklers houden de brand onder controle

In sommige branches is het extra belangrijk om een brand snel onder controle te krijgen. Rookontwikkeling heeft in bijvoorbeeld een ziekenhuis al snel catastrofale gevolgen. Een sprinkler blust zeer plaatselijk en geeft het vuur geen kans om zich te verspreiden. Met dit blussysteem is er meer tijd om het pand te ontruimen en blijft de brandschade beperkt.

Meer over sprinklerinstallaties

Minimale schade met watermist

Wanneer er brand uitbreekt, is het voorkomen van slachtoffers prioriteit nummer één. Watermist is een blussysteem waarmee u snel grip op een beginnende vuurhaard krijgt. De installatie gebruikt minimale hoeveelheden water en beperkt daardoor de waterschade aan uw inventaris. Zelfs datacenters kunnen met deze techniek beveiligd worden. Zo kunt u na een brand zo snel mogelijk weer aan de slag.

Meer over Watermist

Bescherm apparatuur met blusgas

In sommige situaties brengt het blussen met water veel nevenschade met zich mee aan bijvoorbeeld uw kostbare apparatuur of machines. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Bescherm uw datacenter, controleruimte of machinekamer met een blusgasinstallatie. Het vuur wordt effectief gedoofd. Doordat het gas geen resten achterlaat, beperken we de schade tot een minimum. Bij ons kunt u ook terecht voor het onderhoud aan uw blusgasinstallatie. 

Meer over Blusgas

Blusaerosol pakt brand aan bij de bron

Het is niet verplicht om technische ruimtes zoals meter- of schakelkasten en ruimtes voor liftapparatuur te beveiligen met een blusinstallatie. Vaak gebeurt dit dan ook niet. Terwijl juist hier vaak brand ontstaat door bijvoorbeeld kortsluiting. Blusaerosol voorkomt met een slimme chemische reactie dat een vonk uitmondt in een vuurzee die door het hele pand woedt. Dit blussysteem smoort een beginnende brand snel in de kiem.

Meer over blusaerosol
"Unica Fire Safety adviseert u deskundig over welk blussysteem het beste bij uw pand past."
Win advies in