Security & Governance

Een veilige en betrouwbare ICT-omgeving is belangrijk om de continuïteit van een organisatie te kunnen waarborgen. Proces, techniek en menselijk handelen zijn daarbij de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de veiligheid van een ICT-omgeving. Deze drie factoren vormen de basis voor het securitybeleid van een organisatie.

Unica ICT Solutions helpt organisaties bij het inrichten van de technische en beleidsmaatregelen van het securitybeleid. Unica ICT Solutions kan de securityproducten leveren, installeren en beheren, maar ook helpen bij het realiseren van een integrale risicomanagement- en compliance oplossing of het uitvoeren van een risico-inventarisatie.​​

Bedreigingen 'buiten de deur' houden

Bij het kiezen van de juiste security-producten en het inzetten van security-oplossingen, zoeken organisaties de juiste balans tussen gebruiksvriendelijkheid, flexibiliteit en veiligheid. Medewerkers moeten natuurlijk wel hun werk kunnen doen, maar tegelijkertijd moeten bedreigingen ‘buiten de deur’ blijven. Ook de kosten van diverse oplossingen op het gebied van security spelen een rol. Los van de technische maatregelen die getroffen worden, zijn beleidskeuzes en de toetsing ervan daarom een belangrijk onderdeel van de informatiebeveiliging. De adviseurs van Unica ICT Solutions verdiepen zich samen met opdrachtgevers in welke mate van beveiliging bij de organisatie past.

Meer controle over informatiebeveiliging

Securityspecialisten van Unica ICT Solutions kunnen een risico-inventarisatie securitycheck uitvoeren om organisaties te helpen meer controle te krijgen over hun informatiebeveiliging. Unica ICT Solutions voert de risico-inventarisatie uit en levert een rapport op waarin eventuele aandachtspunten genoemd staan. De resultaten worden omgezet in een actieplan om de verbetermogelijkheden door te voeren, bijvoorbeeld met als doel om naar een hoger beveiligingsniveau te komen of te voldoen aan wetgeving of compliancy standaarden.

Onderscheidende oplossingen

De kennis van ICT-omgevingen, techniek én specialistische kennis op het gebied van security, zorgt ervoor dat Unica ICT Solutions onderscheidende oplossingen op het gebied van security & governance biedt. Unica ICT Solutions denkt met opdrachtgevers mee over een security-oplossing, waarmee zij gemakkelijker een goed ingerichte ICT-omgeving kunnen realiseren die voldoet aan de gestelde eisen en wensen. Unica ICT Solutions beschikt over een eigen team van securityspecialisten, maar levert ook het totaalpakket aan security-producten.