Business Intelligence & Datamanagement

Organisaties beschikken over steeds meer data, maar het ontbreekt vaak aan de juiste stuurinformatie. Informatie is niet beschikbaar of niet actueel, het is bewerkelijk om aan de juiste informatie te komen en de flexibiliteit in uw rapportages is soms ver te zoeken.

Met de op Microsoft-technologie gebaseerde business intelligence (BI) en datamanagement oplossingen van Unica ICT Solutions zorgen wij voor het beheer en onderhoud van uw databases en krijgt u betrouwbare, actuele en consistente informatie. Op eenvoudige wijze krijgt u inzicht in de actuele prestaties van uw organisatie. Met dashboards en rapportages herkent u de knelpunten in uw bedrijfsprocessen en ziet u op welke punten uw organisatie juist goed presteert. Zo kunt u gefundeerde beslissingen nemen over de strategie en speerpunten van uw organisatie.

Toepassingen 

De databases in uw ICT-omgeving worden steeds groter en complexer, terwijl er tevens een steeds hogere beschikbaarheid en performance van deze databases wordt verwacht. Vanwege het toenemend belang van uw databases, is het noodzakelijk dat u er zeker van bent dat de database servers zowel nu als in de toekomst stabiel, veilig en snel blijven opereren. Met onze oplossing voor datamanagement zorgt u dat uw data goed wordt opgeslagen en beheerd, waarbij uw data ook gestructureerd kan worden en omgezet wordt naar bruikbare informatie middels Business Intelligence (BI). 

Onze specialisten gaan met u in gesprek over welke informatie voor u relevant is, en maken op basis daarvan een advies over uw datamanagement: de structurering van gegevens, koppelen van verschillende databases en de weergave van gegevens in BI-dashboards. Onze specialisten richten een BI-omgeving in en laten diverse processen geautomatiseerd gegevens verzamelen met het doel om stuurinformatie samen te stellen. We evalueren of de gewenste resultaten zijn behaald, bespreken eventuele pijnpunten en passen optimalisatieslagen toe. Dankzij de overzichtelijke dashboards en tabellen wordt de interpretatie van data een stuk gemakkelijker. De resultaten zijn eventueel via een app te benaderen. Zo beschikt u altijd en realtime over de meest actuele stuurinformatie. 

Oplossingen 

De BI oplossingen van Unica ICT Solutions zijn gebaseerd op Microsoft oplossingen: SQL, Power BI, Azure en Cortana Intelligence. Op basis van deze programma’s verzamelen en structureren onze specialisten uw data, en worden overzichtelijke dashboards en rapporten gemaakt. Hiermee ontstaat een toekomstbestendige oplossing die naadloos geïntegreerd kan worden in uw andere Microsoft oplossingen.

Naast BI biedt Unica ICT Solutions meer datamanagement mogelijkheden, waaronder de SQL Quickscan waarbij uw databases op diverse kritische punten worden doorgelicht. Een andere oplossing is Managed SQL, waarbij uw SQL-servers optimaal worden ingericht en door specialisten wordt beheerd.

Toegevoegde waarde

Unica ICT Solutions is een full-service ICT-dienstverlener met alle diensten in eigen huis. Zo hebben wij een eigen team van dataspecialisten die uw datamanagement en BI-oplossingen kunnen verzorgen, en door de sterke combinatie met onze datacenter expertise kunnen wij ook uw servers optimaal beheren. De kennis van datacenter omgevingen helpt bij het optimaal inrichten van de databases. Dankzij onze 24/7 dienstverlening kunt u op ieder moment van de dag rekenen op een stabiel platform en ondersteuning bij vragen of calamiteiten.