Dé verbindingsplek bij Avans voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap | Unica

Dé verbindingsplek bij Avans voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap

Dé verbindingsplek bij Avans voor onderwijs, onderzoek en ondernemerschap

Avans Hogeschool heeft het voormalige Xplora gebouw omgetoverd tot OpenX. 

In 9 maanden tijd is de transformatie van het gebouw Xplora naar OpenX gerealiseerd. Met ruim 5.000 vierkante meter oppervlak biedt OpenX vanzelfsprekend plaats aan studenten, die er gebruik kunnen maken van de vele studie-, werk- en ontmoetingsplekken. Er is een makerslab met een Virtual Reality-gedeelte, waar docenten de ruimte hebben om te experimenteren en elkaar te inspireren met verschillende werkvormen. En er zijn 5 themakamers, die verbonden zijn aan de Sustainable Development Goals en die het interdisciplinair denken en werken bevorderen.

Unica Building Projects heeft samen met bouwpartner Bouwbedrijf Boot de verbouwing en verduurzaming van dit imposante gebouw gerealiseerd.

In de verduurzaming van de technische installaties speelt circulariteit een belangrijke rol door het hergebruiken van materialen. In onze opdracht was opgenomen de warmte/koude-opwekking, luchtbehandelingsinstallatie, drinkwaterinstallatie, sanitair, de elektrotechnische installatie inclusief verlichting, ICT, brandbeveiliging, sprinklerinstallaties en regeltechniek.

De kracht van Unica om klanten integrale oplossingen te bieden, wordt in deze opdracht wederom waargemaakt. Als netwerk van bedrijven is in dit project intensief samengewerkt tussen de zusterbedrijven Unica Building Projects, Unica Fire Safety en Unica Building Automation. Zij zorgden voor de realisatie van respectievelijk de brandmeld/ontruimings/sprinklerinstallatie en de meet- en regeltechniek in dit gebouw.