Duurzaamheid en samenwerking belangrijk bij onderhoud vastgoed gemeente Nijmegen | Unica

Duurzaamheid en samenwerking belangrijk bij onderhoud vastgoed gemeente Nijmegen

Duurzaamheid en samenwerking belangrijk bij onderhoud vastgoed gemeente Nijmegen

Unica verzorgt het totaalbeheer voor een deel van het vastgoed van de gemeente Nijmegen. De opdracht komt voort uit een aanbesteding, die begin 2016 op kwaliteit werd gewonnen door facilitair dienstverlener AAFM. In totaal zijn er zeven partners betrokken bij de uitvoering van de opdracht, waarbij de nadruk ligt op samenwerking, klanttevredenheid en duurzaamheid.
 

Unica verzorgt het preventief en wettelijk verplicht onderhoud en voert alle storings- en vervangingswerkzaamheden uit aan de E- en W-installaties. Dat doet zij voor 185 locaties van de gemeente Nijmegen, waaronder het stadhuis, de bibliotheek en diverse sporthallen, voor de duur van maximaal tien jaar. Vanwege de enorme omvang van de totale opdracht (die maar liefst 540 gemeentelijke gebouwen omvat) zijn de werkzaamheden verdeeld tussen zeven uitvoerende bedrijven, verdeeld over twee groepen. AAFM voert de regie en is budgethouder.


Intensief partnership

“Dit project is in alle opzichten bijzonder”, zegt Peter Poels, contractmanager bij Unica. “Het partnership is zo intensief, dat we zelfs een aparte bedrijfsnaam hanteren: Care4Nijmegen.” Unica houdt kantoor bij een van de partners van Care4Nijmegen in Nijmegen om te voldoen aan de voorwaarde dat alle leveranciers uit de stad komen. “Ook onze monteurs dienen binnen een bepaalde straal woonachtig te zijn. De gemeente wil zo haar CO2-uitstoot verder terugdringen. Het is leuk en aanstekelijk om na te denken over duurzaamheidsvraagstukken als woon-werkverkeer. Unica heeft zelfs een aantal elektrische auto’s en scooters aangeschaft en laadpalen geïnstalleerd bij het kantoor in Nijmegen voor deze opdracht.”