Gemeente Assen blij met Unica voor langjarig onderhoud Theater De Nieuwe Kolk | Unica

Gemeente Assen blij met Unica voor langjarig onderhoud Theater De Nieuwe Kolk

Gemeente Assen blij met Unica voor langjarig onderhoud Theater De Nieuwe Kolk

Vanwege een aflopend contract schreef de gemeente Assen eind 2015 een aanbesteding uit voor het groot onderhoud van de technische installaties van Theater De Nieuwe Kolk. Het doel was om voor een periode van maar liefst twintig jaar een partner te vinden, die naast een goede storings- en onderhoudsopvolging meedenkt over mogelijke economische en duurzame verbeteringen. De gemeente Assen koos voor Unica en blikt terug op bijna één jaar samenwerking.
Inwoners en bezoekers van Assen kunnen sinds 2012 voor een gezonde dosis kunst en cultuur terecht bij De Nieuwe Kolk. In dit multifunctionele gebouw van circa 48.000 vierkante meter zijn een theater, bioscoop, openbare bibliotheek (verkozen tot mooiste bieb van 2012) en het Drents Museum gevestigd. Ook bevat het complex kantoorruimten en appartementen. De Nieuwe Kolk heeft drie eigenaren, te weten de gemeente Assen, Actium en Biblionet.

Plan van aanpak
Sinds 1 januari 2016 verzorgt Unica het onderhoud en beheer van alle technische installaties van De Nieuwe Kolk, van brandbeveiliging tot luchtbehandeling. “Unica heeft de aanbesteding gewonnen met een combinatie van prijs en plan van aanpak”, vertelt Ralph Roosendaal, projectleider onderhoud bij de gemeente Assen. “Wat ons bevalt aan Unica zijn de goed omschreven processen en de snelle storings- en onderhoudsopvolging. Zeker voor het theater en de bioscoop is het belangrijk dat storingen snel worden opgelost en dat onderhoudswerkzaamheden zo worden uitgevoerd, dat alle voorstellingen gewoon door kunnen gaan.”

Langdurig contract
Bijzonder aan de samenwerking tussen de gemeente Assen en Unica is de lange looptijd van het contract. Ralph: “We willen graag samenwerken met een partij die op de lange termijn met ons meedenkt. Die jaarlijks met een voorstel komt hoe we als gemeente op economisch vlak en op het gebied van duurzaamheid verdere besparingen kunnen realiseren. Door deze wens vast te leggen in een langdurige prestatie-overeenkomst, creëer je een gezamenlijk belang. Het is dus ook in het belang van Unica dat installaties goed worden onderhouden om zo de levensduur te verlengen.”

Tevreden huurders
Ralph is tevreden over de manier waarop de samenwerking met Unica het eerste jaar invulling heeft gekregen. “Onze huurders zijn zeer te spreken over Unica. De communicatie verloopt prettig, werkzaamheden worden keurig afgestemd en afspraken worden netjes nagekomen. Als gebouweigenaar is dat natuurlijk precies wat we willen horen”, zegt Ralph. “Bij de gemeente Assen letten we heel erg op klantbeleving. Als onze klanten tevreden zijn, zijn wij dat ook.”

Ralph Roosendaal bij de bibliotheek van De Nieuwe Kolk