High Tech Systems Park - Silicon Valley van Twente | Unica

High Tech Systems Park - Silicon Valley van Twente

High Tech Systems Park - Silicon Valley van Twente

Het terrein van Thales Nederland in Hengelo wordt de komende jaren omgevormd tot High Tech Systems Park, een inspirerende plek voor technisch talent en een toonbeeld van samenwerking en duurzame, technologische innovatie. Vincent ten Thij, programma-directeur High Tech Systems Park vertelt over deze bijzondere innovatiecampus die een community van innovatieve hightech-bedrijven en startups beoogt met als doel: sparren, kennisdeling en krachtenbundeling.

Duurzaam energienetwerk
Op het High Tech Systems Park wordt een duurzaam energienetwerk aangelegd, waarop alle kantoor- en productiepanden op de campus worden aangesloten, zodat zij onderling warmte en koude kunnen uitwisselen. Zo wordt energie optimaal benut en kan op termijn een CO2-besparing van 70 à 80 procent worden gerealiseerd.

Ook Unica is bij de gebiedsontwikkeling betrokken. Vincent ten Thij: “We hebben voor Unica gekozen, omdat zij net als wij gelooft in partnerships: samen bereik je meer. Unica heeft de knowhow en ontzorgt van ontwerp tot onderhoud”.