Optimale brandveiligheid voor gemeente Leidschendam/Voorburg | Unica

Optimale brandveiligheid voor gemeente Leidschendam/Voorburg

Optimale brandveiligheid voor gemeente Leidschendam/Voorburg

Het Stadskantoor in Leidschendam wordt de nieuwe werkplek van de binnendienst van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De nieuwbouw voldoet aan de hoogste eisen ten aanzien van functionaliteit en duurzaamheid en wordt BREEAM-gecertificeerd. Aan Jerry Goud, projectleider bij A. de Jong Installatietechniek B.V., de schone taak om met een beperkt budget aan de hoge technische brandveiligheidseisen te voldoen. Unica bood een helpende hand.

“Je merkt dat Unica een echt familiebedrijf is, waar de mensen in een hecht team samenwerken.”

Lagedruk watermist

“Het was een flinke uitdaging”, vertelt Jerry. “In het bestek stond hogedruk watermist voorgeschreven, maar dit kon qua budget niet uit. We hadden al eerder met Unica Automatic Sprinkler samengewerkt en ook nu was ik weer blij verrast dat Unica meteen meedacht en meezocht naar een goed alternatief.” 

Dat bleek een lagedruk watermistsysteem te zijn. Dit is een automatisch blussysteem dat nog het meest lijkt op de traditionele sprinklertechniek. Het belangrijkste verschil is dat er een nevel ontstaat door minimale druk op de sproeier. Deze nevel zorgt voor een betere bluswerking, waardoor er 60 procent minder water nodig is in vergelijking met traditionele sprinklertechnieken. Bijkomende voordelen: een kleinere watervoorraad, lagere vastrechtkosten door minder waterverbruik en kleinere buisdiameters. In Leidschendam wordt het systeem zowel in de parkeergarage als kantoren toegepast. Hierdoor zijn de medewerkers van het Stadskantoor in het hele pand goed beveiligd tegen brand.

Koploper

“Door haar deskundigheid en grote kennis van brandveiligheid kun je goed zien dat Unica voorop loopt in deze branche.” Voor Jerry gaf een gevoel van vertrouwen de doorslag om opnieuw voor Unica te kiezen. “Je merkt dat Unica een echt familiebedrijf is, waar de mensen in een hecht team samenwerken. Er is altijd een achtervang en iedereen is op de hoogte. Die oprechte betrokkenheid maakt het prettig samenwerken”, aldus Jerry. “We zijn deze uitdaging samen aangegaan en we mogen samen trots zijn op het bereikte resultaat.” 

Projectinformatie

Opdrachtgever: A. de Jong Installatietechniek B.V.

Bruto vloeroppervlak: 10.134m²

Realisatie brandveiligheid: Maart 2015 

Installatie: Lagedruk watermist