Vroeger blijft beter bewaard door de technieken van nu

Vroeger blijft beter bewaard door de technieken van nu

Vier jaar geleden verhuisde het Gelders Archief naar een nieuw kantoorpand met tien depots en een moderne uitstraling. Om ook de oudste stukken uit de negende eeuw goed te kunnen bewaren, realiseerde Unica Technisch Beheer alle E-installaties en verzorgt het de service voor en het onderhoud van alle E- en W-installaties.

Het Gelders Archief beheert archieven en historische collecties en stelt die beschikbaar voor een breed publiek. “In onze depots kan bijna 55 kilometer aan archief worden opgeslagen”, vertelt Patrick Reeuwijk, coördinator Facilitaire Zaken. “We bewaren stukken tot in de eeuwigheid volgens de wet- en regelgeving. Zo moet het in de depots constant achttien graden zijn met een relatieve luchtvochtigheid van vijftig procent. Unica kwam met oplossingen om dat op een duurzame wijze te realiseren.”

Goede begeleiding
Het Gelders Archief sloot een onderhoudscontract af met Unica voor het beheer van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Reeuwijk: “Maandelijks bespreken we de gang van zaken. Ook over verduurzaming, dat is een continu proces. Unica denkt hierin mee en biedt heel goede begeleiding.”