Nieuwbouw zorgorganisatie De Waalboog in dorpssfeer | Unica

Nieuwbouw zorgorganisatie De Waalboog in dorpssfeer

Nieuwbouw zorgorganisatie De Waalboog in dorpssfeer

De zes gebouwen van verpleeghuis Joachim en Anna, onderdeel van zorgorganisatie De Waalboog in Nijmegen, worden vernieuwd. In april 2020 is hiervoor de bouwteamovereenkomst ondertekend. Unica is trots om dit project als installatiepartner samen met Giesbers te realiseren. 

Zo thuis als maar kan
De huidige panden van De Waalboog zijn veelal 50 jaar of ouder en voldoen niet meer aan de wensen van hedendaagse en toekomstige bewoners met toenemende complexe zorgvragen. De toekomstbestendige nieuwbouw wordt landschappelijk ingepast om zo veel mogelijk waarde te creëren en recht te doen aan de groene omgeving.
Het uitgangspunt voor de nieuwbouw is een thuis creëren voor de oudere bewoners en bezoekers van Joachim en Anna. ‘Zo thuis als maar kan’; een vertrouwde, comfortabele en veilige omgeving. De nieuwe klimaat-neutrale woonomgeving is ontworpen vanuit het idee van een echte dorpssfeer in een groen, glooiend landschap.
 

Gefaseerde nieuwbouw
Als installatiepartner is Unica Building Projects verantwoordelijk voor alle techniek in de gebouwen, zoals klimaatinstallaties, toegangscontrole, brandbeveiliging, camera observatie systemen en zorg installaties. Waar mogelijk is gekozen voor duurzame oplossingen. Unica heeft veel ervaring in de realisatie van de complete techniek van nieuwbouwprojecten in de zorg. De zes zorggebouwen worden in meerdere fases gebouwd, zodat het zorgcentrum open kan blijven. Het terrein ondergaat eveneens stap voor stap een metamorfose.

Begin 2024 zijn we gestart met de 3e en laatste fase van deze gefaseerde nieuwbouw.

Het totale project loopt tot 2025.