Staples kantoorbenodigdheden in Almere | Unica

Staples kantoorbenodigdheden in Almere

Staples kantoorbenodigdheden in Almere


Beheer brandbeveiliging in goede handen bij Unica

Staples is het grootste en meest succesvolle bedrijf ter wereld op het gebied van kantoorbenodigdheden. Unica Automatic Sprinkler verzorgt al jaren de brandbeveiliging voor Staples. Na de overname van Corporate Express (2008) moest Staples de brandveiligheid van haar pand aanpassen op last van de verzekering. Rob Deinum, afdelingshoofd technische dienst van Staples: “Het was destijds een logische stap om Unica in te schakelen. Ze zijn verantwoordelijk voor de brandbeveiliging van het totale gebouw. Ze voeren het onderhoud ook uit en dat gaat naar volle tevredenheid.”
 

“De communicatie naar de overheden, de aansturing van de monteurs en het overleg met het inspectiebureau; Unica nam het ons allemaal uit handen.”


Langdurige relatie

Unica installeerde bij Staples kleine blusmiddelen, de gasblusinstallatie, sprinkler- en brandmeldinstallatie. Daarnaast beheert Unica deze installaties en stuurt het inspectiebureau aan. Deinum vertelt “Ineke Kamp van de afdeling technisch beheer van Unica heeft ons echt ontzorgd. Van de communicatie naar de overheden, tot de aansturing van de monteurs en het overleg met het inspectiebureau; ze nam het ons allemaal uit handen. Ineke verdient daarvoor wat ons betreft een pluim.”
Strenge eisen van de verzekering

De groei van Staples brengt veranderingen met zich mee. “De verschuivingen in onze productrange, hoge bulkopslag van plastic goederen en de extra benodigde beveiliging van spuitbussen zorgen voor andere eisen die de verzekering aan onze brandbeveiliging stelt”, vertelt Deinum. “Unica zorgt ervoor dat wij hieraan voldoen zonder dat ons primaire proces stilvalt.”


Projectinformatie

Opdrachtgever:

Staples

Bruto vloeroppervlak:

25.500 m²

Realisatie brandveiligheid:

van 2007 tot heden

Dienstverlening Unica:

beheer en onderhoud brandbeveiliging

Installatie:

kleine blusmiddelen, gasblus-, sprinkler- en brandmeldinstallatie