State-of-the-art distributiecentrum voor DSV | Unica

State-of-the-art distributiecentrum voor DSV

State-of-the-art distributiecentrum voor DSV

In het Zeeuwse Tholen realiseert hoofdaannemer Unibouw een nieuw state-of-the-art distributiecentrum voor DSV. Vanuit deze locatie krijgt DSV een nieuwe uitvalbasis op een strategische locatie tussen de steden Antwerpen en Rotterdam.

Het nieuwe logistieke centrum bestaat uit 5 geschakelde magazijnen en 2 kantoorgebieden van waaruit DSV alle processen in het distributiecentrum kan coördineren. Met een totaal vloeroppervlak van circa 100.000 m2 is dit met recht een logistiek centrum van formaat te noemen.

Unica Fire Safety is bij de bouw betrokken voor de brandbeveiliging van het nieuwe complex. Unica verzorgt onder andere de aanleg van de sprinklerinstallatie en de brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Om de medewerkers en goederen goed te beschermen worden zowel de magazijnen als de kantoren volledig gesprinklerd.

In samenwerking met Boele Fire Protection heeft Unica ook de aanleg van pompkamer en de watervoorziening verzorgd. Het flinke formaat van de sprinklertank en de twee grote dieselpompen zorgen voor een hoge capaciteit en bedrijfszekerheid voor de sprinklerinstallatie.

Ook de bijbehorende technische voorzieningen worden van A tot Z door Unica geregeld. Zo zijn op diverse locaties in het pand haspelkarren en brandkranen aangebracht.

Onderstaande video geeft een goede impressie van onze werkzaamheden in het distributiecentrum

Anno Juni 2020 heeft DSV 2 hallen van het nieuwe distributiecentrum reeds in gebruik genomen. In de loop van 2020 zullen ook de andere hallen en de kantoren in gebruik genomen worden.

 

Projectinformatie

Opdrachtgever:

Unibouw

Type bouw:

Nieuwbouw

Looptijd:

9 maanden

Bruto vloeroppervlak:

100.000 m2

Installatie:

Sprinklerinstallatiebranddetectie- en ontruimingsinstallatie