Ontruimingsinstallatie | Brandbeveiliging Experts | Unica

Ontruimingsalarm

Ontruimingsalarm

Een brand of andere calamiteit snel ontdekken is één ding, maar een snelle en adequate manier van ontruimen is minstens zo belangrijk. Met name voor gebouwen waar veel mensen aanwezig zijn, of bijvoorbeeld zorginstellingen waar mensen verminderd of niet zelfredzaam zijn, kan een snelle en adequate ontruiming daadwerkelijk levens redden. Een goede ontruimingsalarmering of ontruimingsinstallatie is hiervoor cruciaal.
 

Ontruimingsalarmbedrijf

Unica Fire Safety maakt zich al jaren sterk voor een betere brandveiligheid in Nederland. Unica biedt slimme, integrale oplossingen op het gebied van brandbeveiliging. Als eerste landelijke installateur is Unica Fire Safety officieel gecertificeerd als ontruimingsalarmbedrijf. De certificering geldt voor de levering en het onderhoud van systemen met zogenoemde slow-whoop signaalgevers (luide signalen) en voor systemen met gesproken woordboodschappen.

Een ontruimingsinstallatie heeft als doel de in het gebouw aanwezige personen na het ontdekken van een brand te alarmeren. Om een evacuatie snel en veilig te laten verlopen zijn er twee typen van ontruimingsalarmering te onderscheiden: luid alarm (type A, B en B met spraak) en stil alarm. Luid alarm wordt over het algemeen toegepast daar waar mensen goed in staat zijn zichzelf in veiligheid te brengen. Het stil alarm wordt ingezet om de bedrijfshulpverlening te alarmeren zodat zij de ontruiming kunnen starten en begeleiden.

Unica Fire Safety levert een compleet aanbod van gecertificeerde brandmeldinstallaties en ontruimingsinstallaties en adviseert opdrachtgevers graag welke soort ontruimingsalarmering het meest geschikt is voor hun pand.

 

Ga met ons in gesprek