Sprinklerinstallatie | Ontwerp, Installatie en Onderhoud | Unica

Sprinklerinstallatie

Sprinklerinstallatie

Een sprinklerinstallatie stopt vuur direct

U kent sprinklerinstallaties vast van Amerikaanse films waarin iemand een sigaret opsteekt en iedereen binnen een mum van tijd doorweekt is. Een groot misverstand, want sprinklers van Unica Fire Safety sproeien alleen wanneer er echt brand is en werken zeer plaatselijk. Ontdek de voordelen van deze vorm van brandbestrijding.
 

Houd brand onder controle

Een sprinklerinstallatie wordt door hitte automatisch geactiveerd. Het water houdt een beginnende brand geruime tijd onder controle. Met name op drukbezochte plekken, zoals ziekenhuizen of luchthavens, is dit extra belangrijk. Zo krijgen aanwezigen de tijd om te vluchten en worden slachtoffers voorkomen.

Zo werkt een sprinklerinstallatie
Sprinklers reageren op de hitte van de brand. Dat wil zeggen dat een sprinkler pas gaat sproeien op het moment dat de omgevingstemperatuur te hoog wordt. Het glas in het kopje knapt of de smeltzekering bezwijkt, waardoor het water begint te stromen. Een brand wordt zo snel geblust of onder controle gebracht.

Wij verzorgen een gelijkwaardige oplossing

Om uw pand brandveilig te maken, moet u rekening houden met Bouwkundige, Installatietechnische en Organisatorische (BIO) maatregelen. Het Bouwbesluit 2012 en andere normen en voorschriften verplichten u om bepaalde maatregelen te treffen.

U bent bijvoorbeeld verplicht om brandwerende scheidingen aan te brengen in grote ruimtes. Niet zo handig wanneer u een grote logistieke hal heeft waarin verkeer af en aan rijdt. Een sprinklerinstallatie kan in zulke gevallen als gelijkwaardige oplossing worden ingezet. U hebt dan minder brandwerende wanden nodig en dus meer bouwkundige vrijheid om bijvoorbeeld een grote, open ruimte te realiseren. Zo werkt u veilig zonder dat dit ten koste gaat van uw bedrijfsproces.

Installeren met zo min mogelijk bedrijfsonderbreking

Elk uur dat uw bedrijf stil ligt, kost het u geld. Wanneer wij in een bestaand gebouw een installatie aanleggen, zorgen we daarom voor zo min mogelijk overlast. Uitbreidingen op de installatie - vanwege bijvoorbeeld een verbouwing - realiseren we snel en effectief. Normaliter moet het systeem dan volledig afgetapt worden. Een klus die wel uren kan duren. Zonde van het water en als u geen extra beveiliging inzet, mag uw bedrijf gedurende die tijd bovendien niet blijven draaien.

Met Unica Fire Safety kan het daarom anders. Met behulp van Livetap boren we de sprinklerleidingen aan, zonder dat het leidingnet afgetapt hoeft te worden. Vervolgens maken onze specialisten een aftakking voor de uitbreiding van de sprinklerinstallatie. Uw systeem blijft de gehele tijd gewoon in bedrijf en er wordt geen water verspild. Twee vliegen in één klap dus.

TB80
Onderhoud en beheer van uw sprinklerinstallatie gebeurt volgens het TB80-voorschrift

Beheer en onderhoud zonder waterverspilling

Ook tijdens het beheer en onderhoud gaan wij spaarzaam om met water. Met innovatieve producten zoals Zonecheck en Bellcheck testen we op afstand en op een duurzame wijze de veiligheid van het systeem. Zo besparen we honderden liters water per test. Voor grotere gebouwen levert dat al gauw een jaarlijkse besparing van tienduizenden liters (drink)water op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Ga met ons in gesprek
Of u nu een logistieke hal of een restaurant heeft: Unica Fire Safety ontwerpt en installeert een sprinklerinstallatie op maat die precies voldoet aan uw eisen