Toekomstbestendige, brandveilige nieuwe locatie voor Dimensio Verpakkingen in Almere | Unica

Toekomstbestendige, brandveilige nieuwe locatie voor Dimensio Verpakkingen in Almere

Toekomstbestendige, brandveilige nieuwe locatie voor Dimensio Verpakkingen in Almere

“De zakkenspecialist”. Dan hebben we het over Dimensio Verpakkingen uit Almere. Dit bedrijf specialiseert zich in zakken in alle soorten en maten voor uiteenlopende toepassingen: van plastic zakken tot papieren tassen, hygiëne zakjes en bio bags. Sinds haar oprichting in 1992 is Dimensio Verpakkingen uitgegroeid tot marktleider op het gebied van zakken in Nederland.

Vanwege de groei van het bedrijf werd de huidige vestiging te klein en ontstond de wens voor een nieuwe locatie die geschikt is voor de toekomst. Halverwege 2020 is gestart met de bouw van het nieuwe distributiecentrum op bedrijventerrein Stichtsekant in Almere. Zowel het kantoor als het warehouse gaan zich op deze nieuwe locatie van ca. 34.000m2 vestigen.  

Unica Fire Safety werd bij de bouw van de nieuwe Dimensio locatie betrokken voor de brandbeveiliging. Edwin Romberg, projectleider bij Unica, heeft samen met zijn team de aanleg van de brandveiligheid installaties verzorgd, waaronder de sprinklerinstallatie, brandmeldinstallatie en de brandweeraansluitingen.

Het nieuwe distributiecentrum is naar verwachting medio 2021 gereed. Dan kan Dimensio verhuizen naar haar nieuwe locatie.

 

Opdrachtgever:

Aan de Stegge Twello

Type bouw:

Nieuwbouw

Looptijd:

9 maanden

Bruto vloeroppervlak:

34.000 m2

Installatie:

Sprinklerinstallatiebranddetectie- en ontruimingsinstallatie