Zonecheck maak sprinklerinstallatie Action duurzamer

Zonecheck maakt sprinklerinstallatie Action duurzamer

Zonecheck maakt sprinklerinstallatie Action duurzamer

De snelgroeiende discount winkelketen Action heeft in Nederland momenteel ruim 375 winkels verspreid over het land. En elk jaar komen daar weer nieuwe filialen bij. Een groot gedeelte van de winkels wordt bevoorraad vanuit het Action distributiecentrum in Zwaagdijk. Hier is ook het hoofdkantoor van Action gevestigd.

De brandbeveiliging van het distributiecentrum en hoofdkantoor wordt verzorgd door een sprinklerinstallatie. Vanwege de omvang van het distributiecentrum (100.000m2) en het hoofdkantoor is dit een sprinklerinstallatie van flink formaat. 

Zonecheck maakt sprinklerinstallatie Action duurzamer

Unica Fire Safety heeft in opdracht van Action verschillende werkzaamheden aan het sprinklersysteem uitgevoerd om de installatie te verduurzamen en het onderhoud te vergemakkelijken. Zo zijn onder andere de bestaande flowswitches vervangen voor Zonecheck modules. Hiermee is Action het eerste bedrijf in Nederland waar alle stromingsschakelaars op een duurzame wijze op afstand vanuit de pompkamer kunnen worden getest. 

Naast deze verduurzaming hebben wij ook werkzaamheden uitgevoerd om het periodiek onderhoud te vergemakkelijken. Hiermee worden jaarlijks tijd en kosten voor het onderhoud bespaard. Gelijktijdig met de overige werkzaamheden is er tot slot een inwendige leidinginspectie uitgevoerd om de inwendige staat van het leidingwerk te controleren.

Lees hieronder de publicatie over dit project in de Cobouw editie ‘Duurzaamheid’ van 5 december 2019: